Muškarac iz Danilovgrada osumnjičen da je silovao psa

 
 ≫ 
  • 1

Njemu su, po nalogu osnovnog državnog tužioca, stavljene lisice na ruke

Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Lj. P. (53) iz Danilovgrada uhapšen je zbog sumnje da je pre par noći u tom gradu silovao psa.

Prema saznanjima “Vijesti” inspektorima Odeljenja bezbednosti Danilovgrad u četvrtak je prijavljeno da je pas silovan u noći između utorka i srede, nadomak jednog lokala u centru grada.

Posted by NVO Kuća Životinja on Субота, 18. јул 2020.

List saznaje da je te noći, oko dva sata posle ponoći, stanare susedne zgrade probudio zastrašujući lavež i zvuci.

Sagovornik lista ispričao je da ih je, kada su izašli na svoje terase, dočekao užasan prizor - videli su mušku osobu kako se iživljava nad psom koji je cvilio. Iako je policija obaveštena dva dana kasnije, već nakon nekoliko sati uspeli su da uđu u trag osumnjičenom.

Nakon istrage, izuzimanja snimaka sa nadzornih kamera i prikupljanja ostalih dokaza, pedesettrogodišnjaku su, po nalogu osnovnog državnog tužioca, stavljene lisice na ruke.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinje i razaranje njihovog staništa, danas će biti saslušan.

Nevladine organizacije NVO "Spasi me" sa sedištem u Danilovgradu i "Kuća životinja”, sa sedištem u Spužu, osuđuju najnoviji primer zlostavljanja psa u Danilovgradu.

Zlostavljanje psa u Danilovgradu: TRAŽIMO EFIKASNU KRIVIČNO PRAVNU REAKCIJU NA ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJENevladine...Posted by NVO Kuća Životinja on Субота, 18. јул 2020.

- Starešine i policijski službenici OB Danilovgrad u kontinuitetu pokazuju visoku profesionanost i odgovornost da bez razlike i jednako prema svima primenjuju zakon. Brojne studije ukazuju na povezanost zlostavljanja životinja sa nasiljem prema ljudima. Pozivamo nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici da osigura brzu i društveno uspešnu krivično pravnu reakciju na zlostavljanje i mučenje životinje.

- Posebno apelujemo da se ne inicira niti prihvati sporazumno priznanje krivice. Redovni postupak je od javnog interesa i može doprineti boljoj praksi i odgovornijem odnosu prema životinjama. Zlostavljanog psa je preuzela Nvo "Spasi me" i pružiće mu adekvatnu negu, da bi što pre prevazišao traume koje je zadobio - navodi se u saopštenju NVO "Spasi me" i "Kuće životinja".

Video: UZNEMIRUJUĆE! Mladić krvnički tuče psa u Beogradu

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daki

    18. jul 2020 | 15:16

    HIRURSKA KASTRACIJA H I T N O!!!!! Siledzije dece i zivotinja ne treba da zive

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA