Svi bruje o spomeniku "Tri predsednika p***ju po BiH", a evo šta kaže njegov vlasnik

 
  • 12

Pravu istinu o ovom spomeniku, koji se nalazi u Etno selu Čardaci kod Viteza, rekao je vlasnik ovog turističkog kompleksa gospodin Mirko Šakić

Na društvenim mrežama je danas objavljena fotografija na kojoj se nalaze tri skulpture koje vrše nuždu u bazen u obliku države BiH. U objašnjenju koje prati fotografiju navodi se da da su u pitanju "tri predsednika" koja p***ju po Bosni i Hercegovini.

Pravu istinu o ovom spomeniku, koji se nalazi u Etno selu Čardaci kod Viteza, rekao je za portal Buka vlasnik ovog turističkog kompleksa gospodin Mirko Šakić.

On kaže da ovaj spomenik zaista postoji i da su skulpture urađene u prirodnoj veličini, prema njegovoj zamisli. Za njihovu izradu angažovao je dva akademska skulptora.

Međutim, tri ljudske figure ne predstavljaju tri predsednika BiH, već tri konstitutivna naroda, kaže Šakić, a pravi naziv spomenika je "Sloga".

- Spomenik je inspirisan skulpturom Davida Černija u Pragu, gde dva čoveka p***ju u Čehoslovačku. Inspirisan je i životima svih nas. Nisu u pitanju predsednici, jer oni su promenjiva kategorija. Ove skulpture predstavljaju tri konstitutivna naroda, da se niko ne uvredi, jer svi mislimo da smo u pravu i da smo mi najbolji, a rezultati u stvarnosti pokazuju drugačije - rekao je Mirko Šakić.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja,

    14. maj 2020 | 17:34

    Biskup Puljic laze, nismo ugrozeni uopste, kako zive ostali narodi tako imi katolici. Ovo je manipuliranje jer im neprilazi ustastvo koje pokusavaju progurat u javnost i svijet. I on sam je iz Posavine gdje je ustastvo cvjetalo. Kakav su oni narod jad su stali na stranu Okupatora svijeta i protiv svog naroda a to pokusavaju i sad da poturaju u 21 vijeku. Ubijali su narod 4 godine zbog vjera i nacija ito bez sudjenja a sad se bune sto se njima nije sudilo. Nikad nisu rekli rujec protiv svojuh ubica, napadaju samo Partizane, cak ni za Hitlera nekazu negativnu stvar. Cio 2 sv. rat je sniman, kako to da nijednog snimka nema sa Blaiburga a Englezi tamo biki i sugurni bi nesto snimili o tome sta se zbiki ako se zbilo. Nece vam uspjet ustase jer ste isti kao hitler, cio svijet je protiv fasizma i nemate sanse.

  • Baja,

    14. maj 2020 | 17:43

    Jel vidite po minusima kako uje muci istina kad se o njima kaze. Zive i bogate se u Bosni a glavom i dupetom su u Hrvatskoj, ako vam Bosna nepase, put pod noge.

  • Baja,

    14. maj 2020 | 17:11

    Samo prezime njegovo Sakic podsjeca na ustase, a njih u Vitezu ima jako mnogo, netreba vas cudit zasto to rade, nismo svi na ustaskij strani, ima nas katolika koji vilumo Bosnu, zemlju nasih predaka. Nemogu se svi potkupit pasosima HR i pljuvat po borcima NOBa koji su zivot dali za slobodu protiv okupatora zemlje i ovakvih domacih izdajnika. Muka im je sto nisu uspjeli Bosnu podijelut i pravut veliku Hrvatsku. Nikad im to nece uspjet i nikad uz ustase i hitlera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA