Ukinut policijski čas na području Federacije BiH: Krizni štab tvrdi da je to urađeno bez saglasnosti

 
 ≫ 
  • 7

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva nije učestvovao u donošenju te mere

Ljudi, maske, red, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravlja Goran Čerkez rekao je da Štab nije predložio ukidanje policijskog časa na teritoriji Federacije BiH, te da oni koji su doneli meru moraju da budu spremni da snose rizike.

- Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva nije učestvovao u donošenju te mere. U ovom trenutku potrebno je imati analitiku da bi se procenilo koliki je rizik nakon ukidanja policijskog časa - rekao je Čerkez Srni.

On je rekao da je Krizni štab federalnog Ministarstva zdravlja dao predlog mera za starije osobe i decu do 18 godina, kao i zamenu karantina drugom merom ograničenja kretanja.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak ranije je rekao za Klix.ba da je policijski čas više sigurnosna nego zdravstvena mera.

- Da bismo zaštitili imovinu, brojne objekte i slično uveli smo policijski čas. Od kada je uveden drastično je opao broj krivičnih dela. Tako da je to prvo bezbednosna mera, pre svega za imovinu ljudi - poručio je tada Solak.

Policijski čas je uveden na predlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i na njihovog predlog je ukinut, a nakon što su se stekli uslovi za njegovo ukidanje.

Podsećamo, Federalni štab civilne zaštite ukinuo je policijski čas na području Federacije BiH.

Video: U Severnoj Makedoniji obavezne maske i skraćen policijski čas, od 19 do 5 časova

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsho

    25. april 2020 | 09:58

    Oni su veci bolesnici nego sto sam mislio.Ne zato sto su ukinuli policajski sat vec sto su ga ukinuli zbog ramazana.Tesko da se to slucajno podudarilo.

  • Wien

    24. april 2020 | 21:37

    Ramazan je bitniji od zivota gradjana...brojke ne podrzavaju ukidanje mera ali ako efendija Baki kaze ima da se za kalifat umire...

  • Toza

    25. april 2020 | 06:46

    To sa ukidanjem karantina i vraćanjem samoizolacije za putnike iz druge države je pametno i logično jer sada korone manje ili više ima u svakoj državi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA