Policija se oglasila o napadu u crkvi u Splitu: Evo za šta terete sveštenika i napadače

 
  • 3

Sveštenika terete za kršenje javnog reda i mira

Split crkva Uskrs liturgija Printskrin: Facebook/Dalmatinski portal

Policija se oglasila o jučerašnjem napadu u crkvi na splitskoj Sirobuji, kao i o činjenici što je misa, uprkos zabrani javnih okupljanja zbog korona virusa, ipak održana.

Iz policije kažu da su obavestili Štab civilne zaštite, ali i nadbiskupiju, prenosi Index.hr.

- Poštovani, obzirom na vjersko okupljanje održano juče, 12. aprila, u crkvi u Sirobuji a koje je protivno Odluci o merama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih delatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o svim prikupljenim relevantnim informacijama upućen je izveštaj Državnom inspektoratu, Štabu civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji - stoji u saopštenju policije.

Policija kaže da je provedeno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe. Novinarka je, kažu, lakše povređena.

- Nadalje, u vezi okolnosti napada na 42-godišnju novinarku u crkvi i potom narušavanja javnog reda i sprečavanja novinara u obavljanju javne delatnosti sprovedeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i to 53-godišnjakom, 23-godišnjakom, 21-godišnjakom i 70-godišnjakom. Za kazneno delo „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ kojim je oštećena 42-godišnja novinarka sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za krivično delo Oštećenje tuđe stvari. Oštećenoj 42-godišnjakinji je utvrđena lakša telesna povreda - stoji u saopštenju.

Komentisali su i napad na snimateljicu N1 televizije.

- U vezi počinjenja istog krivičnog dela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ na štetu 38-godišnje snimateljice televizije sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podneta je krivčna prijava nadležnom državnom tužilaštvu - navodi se u policijskom saopštenju.

Sveštenika terete za kršenje javnog reda i mira.

- Nadalje, u vezi počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira na štetu okupljenih građana sumnjiči se 70-godišnjak protiv kojeg će biti podnet Optužni predlog u skladu sa čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - zaključuje se u saopštenju

Podsetimo, uprkos zabrani okupljanja zbog korona virusa u Hrvatskoj, juče je na splitskoj Sirobuji održana misa. Don Josip Delaš održao je misu u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića, a čitav događaj obeležili su incidenti u kojima su napadnute dve novinarke: novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković i snimateljka N1 Ivana Sivro.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrwceu

    13. april 2020 | 12:41

    Velikohrvatskim agresorima ništa nije sveto.

  • Cika Velja

    13. april 2020 | 15:05

    Kad ih UN ogologuzni i rasproda im imovinu,nece se narod puno cuditi zasto su to uradili???

  • 👌🏼

    13. april 2020 | 13:16

    Ako je svima zabranjeno okupljanje zbog pandemije pa cak i Papa postuje to, mogli bi i ovi pavelicevci poslusat isto. Ovo nije briskula igra vec neman koja pobi narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA