Kristina pokušala da ubije bivšeg dečka: Kupila otrov na benzinskoj stanici, pa mu sipala u vodu

 
  • 0

Ona je sa D. M. (40) ranije bila u vezi, ali su imali prilično nesuglasica, zbog čega ga je u nekoliko navrata prijavljivala policiji

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu donelo je rešenje o sprovođenju istrage protiv Kristine F. (27) zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo u pokušaju, zbog čega se ona od petka nalazi u istražnom zatvoru, piše Jutarnji.hr.

- Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja 22. januara 2020. u Ozlju, u nameri da usmrti 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, a nakon što je prethodno na benzinskoj stanici pribavila tečnost koja sadrži etilen-glikol (otrovna supstanca), tajno mu, bez njegovog znanja, tu tečnost stavila u piće koje je on popio. Nakon toga, 40-godišnjaku je tokom večeri pozlilo. On je prevezen u bolnicu gde je hospitalizovan zbog upale moždane opne i otkazivanja bubrega, i nalazi se u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju - saopštili su iz tužilaštva.

Podsetimo, ona je sa D.M. ranije bila u vezi, ali su imali dosta nesuglasica, zbog čega ga je u nekoliko navrata prijavljivala policiji. Bilo je to još pre četiri godine, nakon toga su se pomirili i krenuli ponovo da se viđaju. Nije poznato šta je iniciralo ovakav njen potez.

D.M. se kobnog dana kući vratio oko 17.50 sati. Požalio se majci da se ne oseća baš najbolje i da ide da legne u svoju sobu u potkrovlju iste zgrade. Spustio se potom oko 22 sata, tada su grčevi bili još jači, a pred očima je počelo da mu se magli. Majka je bila zabrinuta, pitala ga je da li je pio i da li ga je neko tukao, ali rekao joj je da "on neće nikoga izdati". Otišao je opet u sobu, ali sutradan ujutro, kao po običaju, nije došao na doručak, pa je majka ušla u njegovu sobu. Ostala je šokirana prizorom. Oči su mu bile krvave, pena mu je izlazila na usta i nije bio pri svesti. Pozvali su hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu u Zagreb.

Lekari su ubrzo otkrili da je muškarac otrovan, u prvi mah se sumnjalo da je reč o antifrizu, ali ništa nije upućivalo na to da mu je to učinio neko drugi, već su svi mislili da je pokušao sam da se otruje. Prošle nedelje, deseti dan nakon trovanja, član njegove porodice uspeo je da otkrije šifru i ušao je u njegov mobilni. Tada su pročitali poruke koje je ključne večeri razmenio s Kristinom.

- Kristina, šta si mi stavila u vodu, ne osećam se dobro - glasio je njegov SMS.

- Ne bi ti bilo ništa, samo bi ti se mišići opustili - odgovorila je Kristina te večeri.

- Brinem se, javi se - glasila je njena poruka sutradan ujutro, no tada je D. M. već bio hospitalizovan i lekari su mu se borili za život.

Porodica je lekaru rekla do kakvih je saznanja došla, a on im je odgovorio: "Ovo je sada slučaj za policiju!"

Porodica je mobilni predala policiji, koja je krenula u istragu svih detalja tragedije, pa su obavljeni temeljni pretresi u kućama obe porodice. Sve je rezultiralo hapšenjem Kristine F.. Nakon ispitivanja u policiji postala je i zvanično osumnjičena za ovo teško krivično delo, sledi podizanje optužnice, a potom i suđenje, ako je potvrdi Županijski sud u Karlovcu.

(Telegraf.rs)

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA