Filipa čuvali policajci u pancirima, delovao je opušteno: Trostruki ubica iz Splita na sudu

 
 ≫ 
  • 2

Mediji prenose da je Zavadlav dobio nekoliko kilograma i da nije ostavljao utisak osobe s nekim većim psihičkim tegobama

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubistvo u Varošu, danas je doveden iz Zagreba u splitski Županijski sud na dokazno ročište na kojem su se pojavili i njegov otac i brat, javlja Dalmatinski portal. Oni su iskoristili svoju privilegiju i nisu dali iskaz.

Ročište je održano uz velike mere obezbeđenja. Pred kancelarijom sudije Mlađana Prvana stražarili su policajci u pancirima. Filipa Zavadlava pregledala je psihijatar koja je utvrdila da je raspravno sposoban.

Filip Zavadlav nakon hapšenja nije dao obranu jer je utvrđeno da je raspravno nesposoban. Odveli su ga u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a stručnjacima iz Vrapča naloženo je da ga psihijatrijski veštače.

Produžen mu je pritvor

Danas je na sudskom hodniku Filip Zavadlav delovao prilično opušteno, dobio je koji kilogram i nije ostavljao utisak osobe s nekim većim psihičkim tegobama. Danas mu je sudija Prvan produžio istražni zatvor za još dva meseca.

- Saslušani su otac i brat, nisu dali iskaz. Koristili su pravo nesvedočenja. Nakon toga je održano ročište za produženje istražnog zatvora, produžen mu je za dva meseca. Filip je bio tamo, nije se izjasnio o potrebi produženja istražnog zatvora - rekao je Zavadlavov advokat Branko Šerić.

On je dodao kako se "Filip oseća bolje".

Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Veštak je procenila da je sposoban za raspravu, potvrdio je Šerić.

- Možemo očekivati rezultate veštačenja - rekao je Šerić.

Zavadlav se sumnjiči da je 11. januara automatskom puškom likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Ispalio je 36 metaka, a nakon masakra snimljen je kako odlazi do kuće Jerka Malvasije. Zavadlav se istog popodneva predao policiji u kafiću udaljenom stotinak metara od sedišta Policijske uprave.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Video: Sajam knjiga - Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala iz Banata

    6. februar 2020 | 22:35

    Бранио је БРАТА....Убио криминалце и рекеташе... Зар је требало да ПОГИНЕ као онај наш у Србији ( који је такође бранио брата од насилника и силеџија!) да би добио од ДРЖАВЕ аболицију...Треба ОРДЕН да му дате...Учинио је држави Хрватској услугу, урадио "посао" уместо корумпиране полиције и судства...И сада му се суди ? Зашто...?

  • brko

    6. februar 2020 | 20:14

    Kako god on je uradijo sto je uradijo svjestan je sta ga ceka i zasto bi se sikirao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA