Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić uhapšen po dolasku u Podgoricu

 
 ≫ 
  • 34

U saopštenju "Prave Crne Gore", navodi se da su ga "obavestili da moraju da mu uruče poziv"

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić uhapšen je odmah pošto je avinom iz Beograda sleteo na aerodrom u Podgorici, saopštila je danas ta partija.

Kako je saopšteno iz te stranke, Milačić je uhapšen odmah po sletanju na podgorički aerodrom u Golubovcima, po povratku iz Beograda, gde je gostovao na pojedinim medijima i govorio o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, a sastao se i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom.

Kako se navodi u saopštenju Prave Crne Gore, njemu su, navodi se, službenici Uprave policije prišli, obavestili ga da mu moraju uručiti poziv, ne pojašnjavajući o čemu se radi, nakon čega je policijskim vozilom sproveden u podgorički Centar bezbednosti.

Marko Milačić Foto: Printscreen/Facebook

Crnogorska uprava policije potvrdila je da je danas uhapšeno 16 osoba na 17 lokacija, među kojima su majka i brat od strica poslanika Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića.

Marko Milačić Foto: Printscreen/Facebook

U policijskom saopštenju, prenose podgorički mediji, se navodi da je Kneževićeva majka privedena jer je omalovažavala policajce prilikom pretresa. Akcija hapšenja je izvedena jutros na osnovu naredbe nadležnog suda i pritom je pretrešeno 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije, preneo je portal Analitika.  Navodi se da je policija prilikom pretresa pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posedu - pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih veštačenja.

Za šta se zalaže Prava Crna Gora

Prava Crna Gora (PCG) je vanparlamentarna politička stranka u Crnoj Gori. Osnovana je početkom 2018. godine. Pripada političkoj desnici i zastupa ideologiju nacionalnog konzervativizma. Zalaže se za negovanje tradicionalnih društvenih i politički vrednosti, sa posebnim naglaskom na negovanju izvornih državotvornih tradicija Crne Gore iz vremena dinastije Petrovića Njegoša.

Takođe se zalaže za negovanje regionalnih tradicija svih istorijskih oblasti koje ulaze u sastav današnje Crne Gore, te stoga blisko sarađuje sa raznim lokalnim pokretima i organizacijama. Zastupa politiku vojne neutralnosti i protivi se članstvu Crne Gore u NATO paktu. Među spoljnopolitičke prioritete Crne Gore svrstava razvoj što bližih odnosa sa Srbijom i Republikom Srpskom, a takođe se zalaže za obnovu tradicionalnih veza sa Rusijom. Aktivno sarađuje sa drugim opozicionim strankama u cilju promene režima u Crnoj Gori.

Video: Crnogorska policija hapsi majku poslanika opozicije- okupljeni joj ljube ruke

(M. Lj)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    31. januar 2020 | 11:11

    E ovo je stvarno kraj!Daj bre razoruzajte tu grupu naoruzanih milogoraca posto non-stop maltretiraju i terorisu narod!

  • jerry

    31. januar 2020 | 11:24

    Ovaj Milo ce sve da uradi samo da ostane na vlasti!! Mnogo se zeznuo sa ovim zakonom i napravio veliki haos kod komsija da se medjusobno mrze i da nas srbe mrze

  • mima

    31. januar 2020 | 11:50

    milo diktator veliki, hapsi napredne ljude koji nisu uz njega, mafijas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA