Siromašna deca u Hrvatskoj uoči Božića su ostala bez paketića: Upali su lopovi i grabili poklone

 
  • 7

Svih 56 paketa bilo je lepo zamotano i svaki je imao je natpis sa imenom deteta kojem je namenjen

Lopovi u Glini ukrali su 56 paketa u kojima su se nalazili pokloni za siromašnu decu.

Kako je objavljeno na Facebook stranici Ljudi za ljude, pokloni su bili spremljeni u kući u Glini koja služi za skladište inicijative koja pomaže ljudima.

Svih 56 paketa bilo je lepo zamotano i svaki je imao je natpis sa imenom deteta kojem je namenjen, ali jutros su dobre ljude koji stoje iza inicijative dočekali razbijeni prozori. Deo poklona je nestao.

- Naš volonter Zoran me pozvao jutros oko 9.30 i rekao da je razbijeno staklo i da je provaljeno u skladište. Ja sam odmah krenula do te kuće i zvala policiju. Ušla sam i videla da je staklo razbijeno i da je provaljeno u prostoriju u koju stavljamo pomoć koju dobijamo od građana i u kojoj raspoređujemo pakete. U nedelju je došlo 56 paketa za decu. Na svakom je bilo ime deteta i godište. Sada pola tih paketa nema. Još ne znam koliko ih je ukradeno, moram da proverim ceo popis i da uporedim - opisuje nam Branka Baštić, jedna od volonterki.

"Prvo sam se rasplakala", dodaje u suzama.

- Kako neko može uzeti poklon na kojem piše ime deteta i dob, neka dečica imaju 3 godine, kako neko može uzeti njihov poklon? - pita se.

Pitali smo je na kraju ima li kakvu poruku za lopove.

Oglasila se i policija.

Portparolka sisačko-moslavačke policije Maja Blažević potvrdila je Hini da su u društveni dom u Gornjem Selištu kod Gline između 22. i 24. decembra provalili nepoznati počinitelji, ukraden je neutvrđen broj božićnih humanitarnih paketa kao i poklona za decu, a humanitarno udruženje koje je sve prijavilo procenjuje da šteta iznosi oko 670 evra.

Za počiniteljem drske krađe se traga, poručili su iz policije.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    24. decembar 2019 | 18:24

    Bruka i sramota !

  • Wien

    24. decembar 2019 | 19:53

    Ne znam kakv idiot moras biti pa da necije dete rasplaces...

  • Strsljen

    24. decembar 2019 | 19:09

    Gle cuda, Glina je nekad bila mesto sa vecinskim srpskim stanovnistvom, ima srpskih porodica koje su ostale tamo. Pretpostavljam da su paketici za njihovu decicu. Ovo je neko uradio namerno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA