Snajperom pucano na člana Kožarove kriminalne grupe, u akciji korišćen auto ukraden u Srbiji?

 
 ≫ 
  • 0

Automobil marke "reno megan" kasnije je zapaljen na Adi Bojani

Iz oružja koje je nedavno policija pronašla u zapaljenom automobilu nadomak Ulcinja, pucano je na jednog člana kriminalne organizacije Alana Kožara, pišu podgoričke "Vijesti" pozivajući se na izvore bliske istrazi o slučaju na Adi Bojani.

Vozilo je, prema navodimo neimenovanih izvora, ukraden u Srbiji za tu svrhu.

Prema tim saznanjima, napadač je došao do parkiranog automobila sa druge strane ostrva, u kojem ga je čekalo pripremljeno oružje sa snajperom.

Prema rečima sagovornika, osoba koja je ispalila hitac iz automatskog oružja sa snajperom, promašila je metu koja se u tom trenutku nalazila ispred jedne od kućica na Bojani koja navodno pripada Kožaru.

Nakon toga, tvrdi isti izvor, oružje je ubacio u parkirani "reno megan", koji je zapalio zajedno sa snajperom.

Drugi izvor "Vijesti" tvrdi da je taj automobil ukraden u Srbiji, a da su ulcinjske registarske oznake koje su bile na njemu - takođe otuđene.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da forenzičari još veštače snajper i škorpion, koji su 2. avgusta pronađeni u zapaljenom vozilu na Adi Bojani.

Konstatovali su i pre pronalaska oružja da policija nije registrovala nijedno krivično delo, za čije su izvršenje počinioci mogli da koriste pronađene puške.

- Vatreno oružje koje je pronađeno u zapaljenom vozilu upućeno je na veštačenje, kao i ostali predmeti i tragovi izuzeti sa lica mesta tokom uviđaja. Dana kada je vozilo zapaljeno i dana koji su mu prethodili nije registrovano nijedno krivično delo koje bi se moglo povezati sa upotrebom oružja koje je pronađeno u zapaljenom vozilu - stoji u saopštenju policije.

Takođe se dodaje da će pokušati da utvrde da li je oružje pronađeno u zapaljenom vozilu korišćeno i izvršenju nekih ranijih krivičnih dela.

- Između ostalog i u pravcu utvrđivanja da li je oružje koje je pronađeno u zapaljenom vozilu korišćeno prilikom vršenja nekog krivičnog dela u ranijem periodu ili je bilo planirano da bude korišćeno u izvršenju krivičnog dela.

Iz Uprave policije, međutim, nisu odgovorili da li je zapaljeno vozilo ukradeno i, ukoliko jeste, da li je pronađen vlasnik i utvrđeno vreme krađe.

U podgoričkom Višem sudu nedavno je počelo suđenje Kožaru i Diniću, kojeg je taj Baranin, kako piše u optužnici, angažovao da ubije sada pokojnog Slobodana Šaranovića.

Kožaru se sudi u odsustvu, a Dinić je na suđenju negirao krivicu i kazao da Kožara ne poznaje i da sa njim nikada nije komunicirao.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA