Teške scene sa parastosa Slobodanu (12): Sestra ljubi spomenik dečaka kog je Albanka mučila do smrti

 
 ≫ 
  • 30

Slobodan Stojanović mučki je ubijen pre 27 godina, a njegovi najbliži i danas sa tugom i u crnini oplakuju njegovu sudbinu

U porti Hrama svetog đakona Avakuma u Zvorniku održan je parastos dečaku Slobodanu Stojanoviću, koji je imao 12 godina kada je zverski ubijen.

Veliki broj prijatelja i članovi porodice sa tugom koja u njima živi 27 godina, koliko je prošlo od brutalnog ubistva, prisustvovalo je obeležavanju godišnjice.

Slobodan Stojanović Veliki broj ljudi prisustvovao je parastosu, Foto: Privatna arhiva

Njegovi najbliži danas su nosili crninu, dok im se sa Slobodanove nadgrobne ploče, koju si članovi porodice milovali i ljubili, smešilo njegovo nevino, dečačko lice kojeg je u julu 1992. u naselju Kamenica kod Zvornika krvnički zlostavljala i na kraju ubila Albanka Elfeta Veseli.

Ona je bila pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje i Kamenica takozvane Armije BiH.

Živela je u istom selu u kojem i Slobodan, i imala 32 godine kada ga je masakrirala.

Slobodan Stojanović Najbliži i danas tuguju za malim Slobodanom, Foto: Privatna arhiva

Mališana je pronašao patolog u jami kod sela Donja Kamenica u starom plavom radničkom mantilu zajedno sa nekoliko ubijenih Srba. U gornjoj vilici nije imao šest prednjih zuba koje su mu izbili.

Stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, Elfeta mu je sekla ušli, a na kraju i pucala u slepoočnicu iz neposredne blizine.

Mališan je nastradao nakon što je njegova porodica bežala kod kumova u zaselak Dženarike. Mali Slobodan se setio da je zaboravio svog psa. Dok su svi spavali iskrao se i vratio po Lesija.

Slobodan Stojanović Mališan je zverski ubijen, Foto: Privatna arhiva

Preplašenog Slobodana uhvatila je Albanka, skinula ga i zverski ubila. Telo mrtvog dečaka završilo je u jami sa još 5 Srba.

Ona je uhapšena u Švajcarskoj 25 godina nakon zločina, osuđena je na 10 godina zatvora. Sud BiH je prvostepenu presudu izrekao 8. maja ove godine.

(Telegraf.rs/RTRS)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    27. jul 2019 | 21:47

    Takvu Bosnu je sanjao Alija a i pregrst mudzahedina s njim zajedno...mnogo srpske krvi je proliveno za slobodu...Slobodan je jedan od pedesetoro srpske djece okoline i same Srebrenice...sva djeca su bila mladja od 13 godina...ne zaboravite nikada i ucite djecu ko su im neprijatelji jer ce nam se opet ponoviti ako zaboravimo...

  • Mian

    27. jul 2019 | 21:43

    Kad god neki zapadnjak dođje u RS treba ga odvesti na grob ovog dečaka, ispričati mu priču o zločinu, mada ovaj način ubistva dečaka prevazilazi značenje reci zločin, i tako svaki put dok god budu dolazili u RS. I za Srbiju, isto važi. Svaka poseta zapadnjaka Srbiji, prvo obilazak zlocinackih mesta, stradalih neduznih, od bombardovanja, tako jedno 5 sati, pa tek onda ga odvesti na ručak.

  • DrAgoljub

    27. jul 2019 | 21:42

    Znamo kako Mosad to rešava a kako naša služba treba da rešava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA