U stravičnom požaru izgorela pijaca u Tuzli: Gradom odjekivale snažne detonacije (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 9

Još uvek nema informacija o povređenim osobama

U prepodnevnim satima izbio je požar na pijaci u centru Tuzle. Pojavio se gust crni dim i ogroman plamen, a navodno je požar zahvatio deo sa tekstilom, bojama i lakovima pa se vatra brzo širi. Požar je uništio gotovo celu pijacu, a nekoliko osoba je povređeno.

Kako su za Radiosarajevo.ba rekli u Operativnom centru Profesionalne vatroganse brigade Tuzla, svi vatrogasci su na terenu.

Za sada se ne može sa sigurnošću tvrditi šta je izazvalo požar, ali se sumnja na eksploziju plinskih boca, prenosi Klix.ba.

Vatra je, kako je prenela Fena nezvanične izjave očevidaca, izbila u delu gde se prodaju odevni predmeti i plastika.

Kako javlja BHRT, pretpostavlja se da je požar zahvatio i deo pijace gde se prodaju male plinske boce, razređivači i ostali materijali, a gradom se širi dim i čuju se detonacije.

Sve raspoložive ekipe se nalaze na terenu kako bi požar stavili pod kontrolu, a na Na lice mesta brzo su stigle i ekipe hitne pomoći koje su ukazale pomoć povređenim osobama.

- Policijskoj stanici Centar prijavljen je oko 11.20 požar na Gradskoj pijaci. Ima povređenih i osoba koje su zatražile lekarsku pomoć zbog gušenja - rekla je portparolka MUP-a Tuzlanskog kantona i dodala da se, zasad, ne može govoriti o uzrocima požara.

Materijalna šteta je ogromna, a veliki broj prodavaca ostao je bez robe, a time i bez sredstava za život.

Ovo je drugi veliki požar na tuzlanskim pijacama poslednjih godina. U maju 2017. godine potpuno je izgoreo "buvljak" u naselju Sjenjak, u istočnom delu Tuzle.

VIDEO: Vatrogasci u borbi sa plamenom ulaze pravo u oganj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA