Višestruki ubica je na slobodi, naoružan i opasan: Policija upozorila građane na zločinca koji je pripadao mudžahedinima

 
 ≫ 
  • 0

Edin Gačić je visine oko 180 centimetara, mršavije telesne građe, poslednji put viđen u tamno plavoj jakni, svetlim pantalonama, smeđoj pletenoj kapi, a nosio je naočare sa dioptrijom

Policijska uprava Konjic traži Edina Gačića zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva koje je počinio 4. februara. Naime, on je je hladnim oružjem ubio Sauda Sultanića (39) u prodavnici, nakon čega je pobegao.

- Molimo javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o istom, obavesti najbližu Policijsku stanicu. Ovom prilikom ukazujemo da se radi o veoma opasnoj osobi, o ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom - saopšteno je iz MUP-a HNK.

Edin Gačić je visine oko 180 centimetara, mršavije telesne građe, poslednji put viđen u tamno plavoj jakni, svetlim pantalonama, smeđoj pletenoj kapi, a nosio je dioptrijske naočare.

Podsećamo, Edin Gačić je služio osmogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva saborca iz odreda "El Mudžahid", a 2002. godine ubio je svoju majku u Zenici sa dva hica iz pištolja.

Policija ga je uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora za oba ubistva. Nakon što je u zeničkom zatvoru proveo gotovo 15 godina, Gačić je premešten u zatvor u Bihaću gde je izdržao ostatak kazne.

Inače, Gačić je na Fejsbuku objavljivao bizarne fotografije, ali i pisao statuse u kojima se bavio "teorijama zavere". Mnogi veruju da je psihički nestabilna osoba, pa zbog toga veliki broj ljudi strahuje od njega.

VIDEO: Najspektakularnije bekstvo iz Francuskog zatvora

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA