Maskirani monstrumi za sat vremena ubili 30 pasa na ulici: Sandra traži pravdu, jer su pokušali da prikriju dokaze, ali su zaboravili na jedan detalj

 
 ≫ 
  • 42

U udruženju imaju dojavu da su pucali članovi Lovačkog udruženja

Predsednica udruženja "Ruka za šapu" iz Lukavca Sandra Dizdarević je 26. januara prijavili policiji kako su dve osobe u krugu Površinskog kopa Šikulje pobile 30 pasaIstražitelji Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac ispituju ovaj događaj.

- Zločin se dogodio između osam i devet sati, dakle u radnom vremenu i po danu. Jedan je, kako smo dobili informaciju, imao fantomku na glavi, a drugi ne. Sve to smo prijavili policiji koja je veoma brzo reagovala - rekla je Dizdarević.

Prema važećem zakonu koji je stupio na snagu 2009. godine apsolutno je zabranjeno ubijanje životinja. Ukoliko je potrebna eutanazija životinja, onda se to radi u saradnji s veterinarima.

- U Šikuljama je počinjeno krivično delo. Ko sme usred bela dana izaći na ulicu s puškom i fantomkom na glavi? Imaju i snimci nadzornih kamera i sigurno je da se nećemo zaustaviti dok se zločin u potpunosti ne istraži - kaže Dizdarević.

Nakon pokolja pasa, tvrdi ona, učinjeno je sve da se tragovi prikriju.

Događaj u Šikuljama izazvao je lavinu osuda javnosti, jer je nedopustivo da se u 21. veku na najbrutalniji način, prkoseći zakonu, ubijaju psi i druge životinje.

VIDEO: Porodica prokockala psa, jedva ga spasili iz mesare

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera Milcic

    31. januar 2019 | 17:03

    Okrutno , monstruozno i kukavički. To nisu ljudi. Pretužno. Jadne nedužne životinje. U "čoveku" ničeg ljudskog. Inače su lovci negativci. Ko može pucati u nevine životinje taj je opasan i za ljude !

  • Tatjana

    1. februar 2019 | 07:19

    To rade samo psihički bolesnici. Njih treba doživotno izolovati i terati da rade najteže poslove da im ludilo izbiju iz glave.

  • Tina

    31. januar 2019 | 17:53

    Lupaj te minude to mi je svejedno ,ali ja moram napisat da su ljudi gori od pasa lutalica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA