Mirsada pojasevima vezuje stomak da joj ne ispadnu creva: Nakon operacije kile, žena iz Skoplja preživljava pravi horor (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 1

Ona kaže da je prethodno bila tri puta operisana u javnom zdravlju pre nego što je otišla u Tursku. Dva puta bez mreže, a treći put joj je bila stavljena mreža, ali neuspešno. U Tursku je otišla sa nadom i obećanjem da će sve biti u redu i da će za mesec dana "biti kao nova"

Mirsada Džudžević Ćerimi (41) iz Skoplja više od godinu dana živi u strahu da će joj ispasti creva iz stomaka zbog tri neuspešne operacije izvršene u bolnici Sante Plus u Turskoj i jedne kiretaže u istoimenoj bolnici u Skoplju. Mirsada tvrdi da na njenom stomaku više nema mišića, već samo tanak sloj kože, radi čega stalno mora da nosi debeo i čvrsto stegnuti pojas koji drži creva da ne ispadnu.

- Ja bez pojasa ne mogu da živim. Čak i kada se tuširam ne smem da ga izvadin da mi creva ne bi izašla napolje. Nakon operacije kile izvršene u bolnici Sante Plus u Turskoj i bolnici u Skoplju, ja sam ostala invalid. Živim sa užasno jakim bolovima zbog lekarske greške, zato što nešto nije napravljeno kako treba - izjavila je Mirsada Džudžević Ćerimi za skopsku internet televiziju NOVA.

Ona kaže da je prethodno bila tri puta operisana u javnom zdravlju pre nego što je otišla u Tursku. Dva puta bez mreže, a treći put joj je bila stavljena mreža, ali neuspešno. U Tursku je otišla sa nadom i obećanjem da će sve biti u redu i da će za mesec dana "biti kao nova".

Sa godišnjicom katastrofe Suzana obeležava svoj rođendan: Kada se ona rodila pre 55 godina, Skoplje je umiralo (FOTO) (VIDEO)

Njena golgota je započela u aprilu prošle godine kada ju je menadžerka bolnice Sante Plus u Skoplju, Vesna Kamilova poslala na operaciju kile u istoimenu bolnicu u Tursku. Mirsada nije mogla direktno da ode u bolnicu u Tursku jer, kako su joj tamo rekli, to mora da uradi preko Vesne Kamilove i Sante Plus u Skoplju, koja je njihov zastupnik za Makedoniju i region.

Mirsada i dalje trpi velike bolove Printskin: novatv.mk

Vesna Kamilova joj je rekla da će je operacija u Turskoj koštati 4.000 evra, 2.000 za operaciju kile ( hernija ) i 2.000 evra za estetsku operaciju stomaka i druge neophodne operativne zahvate. Kada je uspela da od rodbine i prijatelja sakupi novac, Mirsada je krajem aprila prošle godine otišla na operaciju u Tursku.

Međutim, nekoliko dana nakon povratka iz Turske stanje joj je počelo da se komplikuje, a iz otvora koji joj je bio ostavljen na stomaku počela je da curi tečnost. Zbog toga je, radi konsultacije bio pozvan lekar sa strane, jer bolnica Sante Plus u Skoplju nema hiruško odeljenje.

Kaže da joj je sada gore nego pre operacije Printskin: novatv.mk

- Prvo me je pregledao doktor koji nije zaposlen u bolnici Sante Plus u Skoplju, već ga je prijateljski pozvala direktorica Vesna Kamilova da me vidi, jer u bolnici nemaju zaposlenog hirurga. On je rekao da na toliko veliku ranu nije smeo da se ostavi nesašiveni deo, jer je to izvor bakterija, nakon čega je preporučio da mi se uzme bris i da se napravi mala hiruška intervencija. Pošto su mi tokom operacije bila probušena creva, u jednom periodu je iz rane izlazio i izmet. Ja sam se tako, sa gnojem, jakim bolovima i strahom da ne dobijem sepsu mučila još dve nedelje, nakon čega sam se ponovo obratila Kamilovoj, a ona je opet pozvala doktora da me pogleda. On je konstatovao da rana nije u redu i da je potreban novi hiruški zahvat. Nakon toga, ponovo sam bila poslata u bolnicu u Tursku, gde mi ništa nisu uradili, već su samo istisnuli gnoj iz rane i premazali je sa Betadinom. Nikakvog hirurškog zahvata nije bilo - rekla je Mirsada.

Nedelju dana nakon povratka u Skoplje, stanje joj se opet pogoršalo, a isti lekar je na bazi snimaka konstatovao da ima probušeno crevo, da je situacija kritična jer svaki čas može da dobije sepsu i da hitno mora da bude vraćena u bolnicu u Tursku, da se izvadi mreža i očisti stomak. U Turskoj je ostala dve nedelje, a u Skoplje se vratila sa otvorenom ranom, za koju su joj rekli da će nakon previjanja u njihovoj bolnici Sante Plus u Skoplju, zarasti.

Menadžerka Sante Plus Vesna Kamilova Printskin: novatv.mk

- U međuvremenu, rana na stomaku se otvorila još više, a Sante Plus je tada zaposlio hirurga dr Ilinu Gadževsku koja mi je tretirala i previjala ranu. Doktorka je odmah nakon prvog pregleda i uzetog brisa konstatovala da ima tri tipa bakterije. Celo leto su me previjali u Sante Plus u Skoplju, a za samo mesec dana primila sam 95 injekcija. Potom je usledio još jedan hiruški zahvat u bolnici Sante Plus u Skoplju. Operaciju, odnosno kiretažu je izvršila dr Ilina Gadževska zajedno sa ginekologom, dr Mendu Jegenijem. Kada je rana zarasla, nakon svih trauma i pretrpljenih bolova, ponovo se pojavila kila. Sada je moje stanje daleko gore nego pre operacije, a iz bolnice Sante Plus u Skoplju se ograđuju, iako su me oni poslali na operaciju u Tursku - požalila se Mirsada Džudžević Ćerimi novinarki internet televizije NOVA.

Vesna Kamilova, balkanski koordinator Sante Plus grupacije i izvršni direktor bolnice Sante Plus u Skoplju, negira da je pacijentkinja Mirsada Džudžević Ćerimi uopšte bila tretirana u bolnici Sante Plus u Skoplju. Kamilova tvrdi da su joj sve intervencije bile napravljene u bolnici u Turskoj, koja je sasvim drugi subjekat, odnosno, kaže da je Sante Plus u Skoplju firma – ćerka Sante Plus u Turskoj. Ipak, priznaje da su je oni, kao predstavnici bolnice poslali na operaciju u Tursku.

Otpusna lista koja potvrđuje da je Mirsada bila u bolnici Printskin: novatv.mk

- Dve bolnice nemaju nikakvu povezanost, one imaju različite vlasnike i različitu vlasničku strukturu. Pacijentkinja je tretirana u Turskoj uz potpisanu saglasnost o riziku. Još na početku je prihvaćena kao rizičan slučaj, prethodno nekoliko puta operisana u makedonskim bolnicama. Ona je kompletno tretirana u Turskoj, ovde joj nije pravljena nikakva intervencija, nije primala nikakvu terapiju, niti je previjana - izjavila je za televiziju NOVA, Vesna Kamilova, menadžerka Sante Plus u Skoplju.

Međutim, iz desetine dokumenata koje poseduje Mirsada može se videti da joj je u Sante Plus u Skoplju bila napravljena kiretaža na stomaku, da je bila previjana i da je primala terapiju sa antibioticima zbog tri bakterije koje su joj bile otkrivene u rani.

Pored obraćanja redakciji televizije NOVA, Mirsada Džudžević Ćerimi je slučaj prijavila Državnom sanitarnom i zdravstvenom inspektoratu, Lekarskoj komori Makedonije, ministru zdravlja Venku Filipčetu i premijeru Zoranu Zaevu.

VIDEO: Posle ovog videa svi idemo u šetnju bar pola sata

(Telegraf.rs/D.J.)

Video: Odavanja počasti povodom 90 godina od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA