Jako nevreme pogodilo i Banjaluku: Oštećeno 200 objekata, uništeni usevi i voćnjaci, padao grad veličine šljive

 
  • 2

Kako je ustanovljeno na terenu, najveća šteta zabeležena je na području Mišinog Hana. Najvećim delom, radi se oštećenju krovova, polupanim prozorima i oštećenim fasadama

Prema prvim podacima sa terena, u Banjaluci u naseljima koje je zahvatilo jučerašnje nevreme, oštećeno je oko 200 objekata.

Kako je ustanovljeno na terenu, najveća šteta zabeležena je na području Mišinog Hana. Najvećim delom, radi se oštećenju krovova, polupanim prozorima i oštećenim fasadama.

Snažno nevreme pogodilo Istru, munje zapalile groblje, haos širom Jadrana (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, naložio je danas gradskom Odseku za civilnu zaštitu da izvrši procenu štete na domaćinstvima u četiri prigradska naselja koja su pretrpela najveću štetu u jučerašnjem olujnom nevremenu, koje je praćeno snažnim udarima grada.

– Prema nalogu gradonačelnika, Civilna zaštita će uraditi prvu, preliminarnu procenu štete i zaštititi oštećene objekte od daljih oštećenja, s obzirom na to se, prema prognozi Republičkog hidrometerološkog zavoda, noćas može očekivati velika količina padavina koja može izazvati dodatnu štetu – rekao je Mladen Ćućun, šef Odseka za civilnu zaštitu i poslove teritorijalne vatrogasne jedinice, piše Blic.

On je dodao da su ekipe Civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice, uz pomoć meštana,uspele da prekriju najlonskim pokrivačem veliki broj oštećenih objekata te ističe da se taj posao nastavlja i danas.

Nadležni najavljuju da će u narednim danima biti formirane komisije za procenu nastale štete. Istovremeno, komisije će procenjivati i štetu na poljoprivrednim usevima i voćnjacima u naseljima pogođenim nevremenom, koja je, prema podacima sa terena, takođe značajna.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bree bree

    22. jul 2018 | 15:52

    Valjda će i kod nas biti nevreme. Nekog đavola stalno nas obilazi. Ako nešto volim - onda je TO kada priroda pokazuje svoju snagu. Znam da se velika većina neće složiti samnom,al postoje i oni koji obožavaju vremensku oluju!

  • CQ

    22. jul 2018 | 16:33

    Priroda ide svojim tokom a nama nešto odgovara a nešto ne,veoma malo možemo da utičemo i ali i malo da ublažimo posledice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA