Ko je Albanac koji je predvodio napad na mitropolita Amfilohija u Ulcinju? (FOTO) (VIDEO)

 
  • 16

On je sa grupom Albanaca sprečio mitropolita, sveštenstvo i narod uđu na temelje Hrama

Funkcioner URE iz Ulcinja Nevriz Šaptafi predvodio je grupu albanskih jurišnika koji su u nedelju pokušali da spreče mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

Šaptafi je visoki funkcioner partije Dritana Abazovića i koalicioni partner Alekse Bečića. Osim njega, grupu je predvodio i Hadžija Sulejmani, odbornik Demokratske partije, koja čini vlast u Ulcinju. Interesantno je da se ni Abazović ni njegova stranka, kao ni njegovi koalicioni partneri iz Demokrata, nisu oglašavali povodom ovog napada na sveštenstvo Mitropolije.

Albanci napali Amfilohija Radovića, intervenisala policija: "Nisu došli na liturgiju u Ulcinj, već u osvajački pohod" (VIDEO)

Šaptafi, kako se može videti na njegovom Fejsbuk profilu, podržava i Ramuša Haradinaja, koji je na području Kosova i Metohije učestvovao u ratnim zločinima nad nealbanskim stanovništvom.

Podsetimo, pomenuta grupa izgrednika koju je predvodio Šaptai, pokušala je da onemogući prilaz Crkvi. Nakon guranja, rasprave, negodovanja vernika, policija je obezbedila da mitropolit, sveštenstvo i verni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gde je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije.

Policija je već bila na temeljima Hrama, tako da je mitropolit Amfilohije liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

Video: Albanci blokirali put srpskoj litiji

(Telegraf.rs/Borba.me)

Video: Nastavak suđenja protiv roditelja dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u O.Š. "Vladislav Ribikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc...

    9. jul 2018 | 10:54

    Svaka država,pa čak i ova naša neozbiljna,ima dovoljno jak aparat da ovakve,trenutne i buduće,pretnje "rešava" čak i na teritoriji druge države...

  • Crnogorac iz Srbije

    9. jul 2018 | 10:44

    Srbi doslo je vreme da se zbijamo u redove.

  • Srbin K i M

    9. jul 2018 | 11:48

    Pocelo je pocelo, nesto se desava. Nama su otkinuli 15% teritorije ti isti siptari koje vi racunate prijateljima vecim od Srba, otkinuce i vama vise od 40% teritorije, i 15-20 godina bicete manjina u svojoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA