≫ 

U Hrvatskoj uskoro i prva folk televizija nakon radija: Gledaće se spotovi Saše Matića, Karleuše, Seke, ali i Severine

Još uvek nije poznato kada će nova televizija početi s emitovanjem celodnevnog programa, a odgovorni iz kompanije EXTRA FM d.o.o. kažu da je razlog za to što priprema programa još uvek traje i da se nadaju da će u svakom sličaju to biti vrlo brzo

  • 13
Jelena Karleusa, Saša Matić, Seka Aleksić Foto: ATA Images/Marko Jovanović/Promo/Color Press Group

U Hrvatskoj će nakon folk radio stanice Extra FM, uskoro početi sa radom i komercijalna muzička televizija ExTRA TV na kojoj će se emitovati narodna muzika.

Veće za elektronske medije jednoglasnom odlukom je na period od 10 godina, trgovačkom društvu EXTRA FM d.o.o. nedavno dalo dozvolu za satelitski, internet, kablovski i druge oblike prenosa audiovizelnog programa, prenosi Slobodna Dalmacija.

>>> Počeo s radom narodnjački radio u Zagrebu: Ova pesma se prva zaorila širom Hrvatske (FOTO) (VIDEO)

Uskoro će početi sa radom komercijalna muzička televizija ExTRA TV - Foto: Pixabay.com

Tako će ljubitelji narodne muzike u Hrvatskoj dobiti priliku da uživaju u spotovima omiljenih folk izvođača na specijalizovanom TV kanalu po uzoru na DM SAT televiziju Dragane Mirković, na kojoj se emituju pop-folk i turbo-folk spotovi izvođača iz zemalja bivše Jugoslavije.

Još uvek nije poznato kada će nova televizija početi s emitovanjem celodnevnog programa, a odgovorni iz kompanije EXTRA FM d.o.o. kažu da je razlog za to što priprema programa još uvek traje i da se nadaju da će u svakom sličaju to biti vrlo brzo.

Prošlog meseca počeo je sa radom prvi narodnjački radio u Zagrebu - Foto: Pixabay

ExTRA TV predstavlja specijalizovani televizijski kanal čiji je sadržaj u 95-postotnom obliku muzički, dok preostali deo programa odnosi na reklame. U svom zahtevu za dobijanje dozvole za emitovanje, rukovodstvo kompanije naglasilo je da će program te televizije realizovati "emitovanjem muzičkih spotova i objavljivanjem snimaka nastupa izvođača s brojnih muzičkih manifestacija u organizaciji i produkciji pružaoca ove medijske usluge".

- Programom dominira pop i zabavna muzika hrvatskih i regionalnih izvođača. Isti je moderno koncipiran, dinamičan i pripremljen u duhu svetskih aktelnih trendova kada su u pitanju muzičke TV forme - pojašnjeno je u zahtevu.

Uskoro će se zavrteti spotovi Cece, Željka Joksimovića, Ace Lukasa... - Foto: Telegraf, Marko Todorović

U programu prve hrvatske narodnjačke televizije emitovaće se spotovi Željka Joksimovića, Severine, Jelene Rozge, Sergeja Ćetkovića, Nede Ukraden, Maje Šuput, Lidije Bačić, Saše Matića, Halida Bešlića, Ace Lukasa, Jelene Karleuše, Seke Aleksić i ostalih izvođača za koje nema mesta u programima drugih televizija.

Program ExTRA TV-a biće dostupan u sklopu Vipnet i Max TV paketa, kao i putem kablovskog operatera B.net, prenela je Slobodna Dalmacija.

VIDEO: Željko Joksimović priprema spektakl na Tašu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA