Jedna od najtraženijih teroristkinja na svetu živi u Skoplju: Kako je bivša članica Bader Majnhof ubistva zamenila dobrotom (FOTO)

 
  • 5

Silke Maer Vit ( 67 ), bivša članica terorističke organizacije Frakcija crvene armije ( RAF ), koja je izvršila seriju napada i ubistava u Nemačkoj između 1973. i 1995. godine, danas živi i radi u makedoniji. Nakon atentata, ona je pobegla u tadašnju Demokratsku Republiku Nemačku, ali je 1990. godine bila otkrivena, a naredne godine osuđena na 10 godina zatvora

Silke Maer Vit ( 67 ), bivša članica terorističke organizacije Frakcija crvene armije ( RAF ), koja je izvršila seriju napada i ubistava u Nemačkoj između 1973. i 1995. godine, danas živi i radi u Skoplju.

Ubijena najpoznatija BELA UDOVICA, upucali su i njenog sina (12): Obučena kao monahinja držala je pušku uperenu u kameru

Printskrin: Alfa TV

Ona odavno nije deo politike, niti se bavi bilo kakvim kriminalnim aktivnostima, već je posvećena nauci, humanitarnom radu i međuetničkoj toleranciji. Sada, iz Skoplja, gde piše knjigu, pokušava da otkrije pravu istoriju Balkana.

- Živim u Skoplju, Makedonija. Pišem magistarski rad o istoriji Balkana - rekla je Silke Maer Vit.

Kao članica rukovodstva ozloglašene terorističke grupe Bader Majnhof, ona je o svom životu u Makedoniji govorila pred više od stotinu ljudi na debati u Muzeju Nemačke Demokratske Republike u Berlinu, prenosi skopska Alfa televizija.

Printskrin: Alfa TV

Silke Maer Vit je 1977. godine bila umešana u kidnapovanje i likvidaciju nemačkog industrijalca Hansa Martina Šlejera. Tada su bili ubijeni njegov vozač i trojica policajaca koji su ih štitili.

Nakon atentata, ona je pobegla u tadašnju Demokratsku Republiku Nemačku, ali je 1990. godine bila otkrivena, a naredne godine osuđena na 10 godina zatvora. Pet godina kasnije bila je pre vremena oslobođena.

Printskrin: Alfa TV

Njen otac je za vreme rata bio esesovac, što je kod nje izazvalo revolt i odvelo je u redove marksističke RAF, sa kojom je učestvovala u terorističkim akcijama.

Nakon izlaska iz zatvora posvetila se mirovnom aktivizmu. Kao predstavnik nemačke humanitarne organizacije radila je na međuetničkoj toleranciji na Kosovu i u Makedoniji.

Danas živi u Skoplju gde piše magistarski rad i knjigu o balkanskoj istoriji.

Daljinac

(D.J.)

Video: Ambasador Hil na proslavi 20 godina od osnivanja Centra za američke studije na FPN

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    22. oktobar 2017 | 17:39

    Kako to da baš ona radi kao humetarac na Kosovu , a sad u Skoplju ? Hm ... ? Mata Hari !?!?!?

  • Vojislav

    22. oktobar 2017 | 19:37

    St ona da mi pise istoriju pa nama nemci vekovima pisu istoriju dokle bre

  • Realan

    22. oktobar 2017 | 17:02

    Kod njih je neko za svoj terorizam barem odgovarao. Kod nas to nije slučaj, ovde se čak i naši političari sastaju sa teroristima a onda se naš narod i mediji čude što neki zlikovac nije osuđen za zločine nad Srbima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA