Miloš (21) neće u grad: Biće školovan poljoprivrednik i oraće svoju zemlju. Sada ima jaku poruku za sve nas (FOTO) (VIDEO)

 
  • 11

Njegov dan počinje u pola četiri ujutru kada izvodi stado na pašu, a zatim hrani ostale životinje. Kaže da se od poljoprivrede može živeti i, iako je težak posao, dobit je višestruka

Miloš Đokić (21) je mladić iz sela Donja Trnova u Bosni i Hercegovini. Iako mlad, već ima jasne životne principe kojih se čvrsto drži i ne odustaje. Miloš je poruka, ali i inspiracija. On živi u selu Trnova na porodičnom imanju koje održava i na kom je napravio pravo životinjsko carstvo. Kaže da se od poljoprivrede može živeti i, iako je težak posao, dobit je višestruka.

Jedva da je punoletan, a ima posao na kom će mu svako ko voli da putuje zavideti do neba (FOTO)

Goran je objavio idiličnu priču života na Islandu: Onda mu se javio čovek i napisao da je ovo prava istina kako se tamo živi

– Ne želim da radim za nekoga i budem nečiji rob. Da zarađujem 400, 500 maraka, a mnogo više mogu zaraditi na svom imanju. Bolje svoju zemlju orati, nego na tuđoj novce brojati – kaže ovaj mladi poljoprivrednik. Njegov dan počinje u pola četiri ujutru kada izvodi stado na pašu, a zatim hrani ostale životinje.

Printskrin: rtvbn.com

Trenutno gaji oko 70 ovaca, a ne bi žalio da ih ima 200, 300 jer su jako poslušne. Bilo bi mu lakše kada bi dobio neki podsticaj od opštine jer bi tako proširio svoje stado i proizvodnju. Osim ovaca, Miloš brine o kravama, konjima, magaretu, živini i pčelama, što mu je omiljeni posao.

– Pčelarstvom se bavim više od deset godina i trenutno imam 10 košnica od kojih bude oko 70 kilograma meda. Pošto se prodaje sve i svašta, odlučio sam da proizvedem svoj med za ličnu upotrebu da bih znao šta koristimo ja i moja porodica – istakao je on.

Odlučio je da upiše fakultet da bi se dodatno potkovao znanjem.

– Želim da budem školovan poljoprivrednik, tako da niko ne može reći kako celog života čuvam ovce. Fakultet je težak, ali ću ga završiti – kaže Miloš.

Jedno je sigurno – ima veliku volju da sačuva život na selu jer se, kaže, tu može pronaći zdravlje i duševni mir, od čega u današnje vreme svi beže odlazeći u grad i birajući brz način života.

Pogledajte razgovor sa njim:

Daljinac

(Telegrf.rs / rtvbn.com)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena Marinkovic

    14. oktobar 2017 | 18:43

    Za pozdraviti je gest ovog momka!!!

  • mara

    14. oktobar 2017 | 18:42

    Ljubi ga majka pametna glavica😆

  • Nele

    14. oktobar 2017 | 18:41

    bravo bravo samo tako da i jedan odatle bude konacno primer rada a ne da nam kvare sve poslovice aj bogati vrati onu ko radi ne boji se gladi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA