Kandidat za gradonačelnika nije izdržao: 8 dana pošto je upucan, borio se za život, ali je jedan metak presudio (FOTO)

 
 ≫ 
  • 0

Ubica i žrtva su imali privatni sudski spor

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Kičeva, grada na zapadu Makedonije, Alit Abazi (40), na koga je 27. septembra pucao Abdula Abdulai (58) iz obližnjeg sela Gorno Strogomišt, preminuo je jutros na skopskoj klinici.

Drama u Makedoniji: Pucano na kandidata za gradonačelnika i njegove saradnike

Gvozdenim šipkama, motkama i sekirom krvnički pretučen Elvis Bajram: Još jedan napad na gradonačelnika u Makedoniji (FOTO)

Osam dana su se lekari borili za njegov život, ali jedan metak, koji ga je pogodio u stomak i oštetio kičmu, bio je presudan. U tom napadu je bio ranjen i šef njegovog izbornog štaba Destan Abdiu i slučajni prolaznik Šaban Dalipi. Oni su iz bolnice pre neki dan pušteni na kućno lečenje.

Motivi ovog brutalnog napada koji se desio u jeku kampanje za lokalne izbore nisu politički. Ubica i žrtva su imali privatni sudski spor.

Napadaču na kandidata za gradonačelnika Kičeva je određen 30-dnevni pritvor, a protiv njega je podneta i krivična prijava zbog ubistva i neovlašćenog posedovanja oružja.

Printskrin: Youtube/nova tv

U tužilaštvu ističu da je istraga u toku i da se čekaju izveštaji veštačenja.

Zločin se dogodio u centru Kičeva, blizu policijske stanice, na frekventnom bulevaru Sloboda, kada je ubica žrtvama prišao iza leđa i ispalio nekoliko metaka u Abazija i Abdijua.

Što se tiče motiva ovog incidenta koji se desio u jeku izborne kampanje, iz MUP-a ističu da napad nije imao političku pozadinu, niti bilo kakve veze sa lokalnim izborima, već su razlog zločina bili neraščišćeni međusobni odnosi i nesporazumi izmešu Abazija i Abdulaia.

Daljinac

(D.J.)

Video: Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja otvoreni informantivni štandovi na više lokacija u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA