Postavljene nove ploče na bivšem Trgu maršala Tita (FOTO)

 
  • 2

Skupštinska većina je pravdala odluku tvrdnjom da je Tito, iako antifašista, bio diktator

Ploče s imenom Trga Republike Hrvatske postavljene su danas na bivšem Trgu maršala Tita koji je promenio naziv 1. septembra, nakon burne rasprave u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Hrvati objavili umrlicu za Tita: S velikim zadovoljstvom javljamo da je preminuo u Zagrebu. Poslednjeg ispraćaja - nema!

Skupštinska većina je pravdala odluku tvrdnjom da je Tito, iako antifašista, bio diktator, dok su predstavnici skupštinske manjine branili Tita argumentima da je bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj i "veliki državnik svog doba", piše večernji.hr.

Za odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske glasalo je 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv dok je jedan bio suzdržan.

Preimenovanje Trga maršala Tita bilo je preduslov za saradnju i podršku stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića - Neovisni za Hrvatsku Stranci rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koja je imala relativnu većinu u Skupštini nakon lokalnih izbora.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA