Prodaje se dvorac u Sloveniji, ali niko ne želi da ga kupi već 20 godina iz očiglednog razloga (FOTO)

 
  • 0

"Grad Podčetrtek" u pisanim izvorima prvi put se spominje 1261. godine, a nekada je bio u vlasništvu plemićke porodice Atems, kojoj je oduzet 1945. godine

Dvorac star 900 godina kod mesta Podčetrtek u Sloveniji se prodaje po ceni od 370.000 evra.

Italija nudi svoje prelepe dvorce potpuno besplatno: Ovo su obavezni uslovi, postoji samo jedna majušna fora (FOTO)

"Grad Podčetrtek" u pisanim izvorima prvi put se spominje 1261. godine, a nekada je bio u vlasništvu plemićke porodice Atems, kojoj je oduzet 1945. godine.

Sadašnji vlasnici, koji žive u Sloveniji, SAD i Srbiji i koji su oglas objavili preko agencije za nekretnine, ne održavaju ga redovno, zbog čega objektu preti urušavanje, prenosi Hina.

Načelnik opštine Podčetrtek Peter Misja rekao je da je ta opština vlasnik 20 odsto strateškog udela, a da kupca traži već 20 godina.

Kako se navodi, opština je svoj udeo stekla kada je na oštećenom dvorcu, popravila krov, a u celu obnovu i restauraciju dvorca trebalo bi investirati dvadesetak miliona evra.

Zbog toga je Misja i skeptičan da će se dvorac prodati.

Prema njegovim rečima, opština je protiv prodaje dvorca i nada se da će ga obnoviti preko evropskih fondova i uz pomoć države, kako bi postao "turistički dragulj".

U tom slučaju, u dvorac bi se vratili i neki antikviteti i vredni dokumenti koji se sada nalaze širom Slovenije u muzejima i kod privatnih kolekcionara, navodi on.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA