Javio se Ognjen, dečak leptir iz Amerike, prima četvrtu terapiju: Raspoložen je, redovno se čuje sa drugarima

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ognjen Bojković je početkom avgusta otputovao u Ameriku, u nadi da će se nakon terapije u Srbiju vratiti bez bola.

Ove nedelje primio je četvrtu terapiju, raspoložen je i pozitivan, redovno se čuje sa drugarima i pohađa onlajn nastavu.

Samo jedna terapija nedeljno košta oko 26.000 dolara, za sada novca ima za narednih 6 meseci, a račun za pomoć u Fondaciji Budi human dalje je otvoren i zato 1525 na 3030.

Podsetimo, Ognjen boluje od bulozne epidermolize, on već 11 godina živi život kakav ste vi samo na nekoliko sekundi zamislili. Od dana kada se rodio mora da se čuva i da izbegava sve što druga deca on nesmetano rade, sve što on voli... Za njega je i zagrljaj opasan, od dodira grublje tkanine počinje da krvari... Bulozna epidermoliza je toliko surova da Ogi mora da pazi i šta jede, jer običan keksić mu pravi rane u ustima ...

Njegov dan počinje previjanjima i saniranjem rana koje je nesvesno sam sebi napravio u snu. Tu su igle, zavoji, kreme, gaze...  Obožava fudbal i Vlahovića, a sanja da jednog dana upozna Ronalda i da sa njim trči po travi i dribla loptu...

"Maštam kako ga upoznajem... Onesvestio bih se! Bukvalno! A onda bih ustao i opet se onesvestio od sreće", ispričao nam je Ognjen prošle godine sa osmehom.

On ne može skroz da ispravi kolena, niti da podigne ruke uvis jer su zglobovi ušli u kontrakturu zato što se zateže kada rane zarastaju.

Iako za bolest koju Ognjen ima ne postoji lek, postoji ono  što bi moglo da mu makar malo umanji muke... Naime, američka kompanija "Krystal Biotech" proizvela je "Vyuvek" koji sprečava infekcije rana, zatvara ih i odlaže njihovo širenje, poboljšava imuni sistem i produžava život deci oboleloj od bulozne epidermolize.

Za Ognjenovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Ognjenu!

Upiši 1525 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001671015-61

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671874-06

IBAN:

RS35160600000167187406

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs / RTV Mag)

Video: Srbijo, ovom heroju moramo pomoći: Ognjen je dete leptir koje, uz sve svoje muke, brine o drugima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA