"Šta ću kada ih sve volim": Pred Nikolom je teška zima, brine o 150 životinja, pomoć mu donela Tamara Misirlić

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Koliko je veliko srce Tamare Misirlić govori i činjenica da, osim u rodnom Vranju, njena fondacija pomaže i ljudima širom Srbije i Republike Srpske. Podsetimo, Tamara je stigla i do Ugande. 

Posetila je i neke porodice u Vojvodini, ali i Nikolu Stojkovića, koji u Srbobranu drži azil za napuštene pse. NIkola trenutno brine o više od 150 pasa, a to sve predstavlja svakodnevne troškove. Treba te životinje svakodnevno hraniti, voditi kod veterinara kada imaju neki zdravstveni problem... Osim pasa, Nikola ima i magarce, konje...

Da nije bilo Tamara ne bismo saznali za sestre, Rosku i Miku, koje su spavale sa ovcama, ili o deda Miletu koji je živeo sa zmijama i miševima.

"Nikola je posvetio svoj život zbrinjavanju i spašavanju napuštenih životinja. Već sada, u svom skromnom skloništu, brine o preko 150 pasa, pružajući im ljubav, negu i utočište koje nikada ranije nisu imali. Od jutra do mraka, Nikola je uz svoje pse, leči ih, hrani, spašava sa ulice, traži im domove i daje im priliku za bolji život. Njegova posvećenost je neizmerna, a svaki pas u njegovom skloništu oseća tu ljubav i sigurnost", navodi Tamara.

Nedavno je pronašao i kobilu, iscrpljenu i zlostavljanu, koja je jedva preživljavala u nehumanim uslovima. Nikola ju je prihvatio i pružio joj svu potrebnu negu. Sada je ona dobro, vraća joj se snaga, zahvaljujući njemu.

Kako navodi, pred Nikolom je teška zima.

"Kućice za pse su mu preko potrebne, jer nema dovoljno smeštaja za sve. Svakodnevno troši velike količine hrane, koja se brzo potroši, dok pomoć često izostaje. Uz to, Nikola ima velike dugove kod veterinara, jer zbrinjava najugroženije, bolesne i povređene životinje, što često iziskuje skupe tretmane".

"Njegovo srce je veliko, ali su resursi ograničeni. Pomozimo Nikoli da nastavi sa svojom misijom:

Posetite Nikolu i njegove životinje, svaka pomoć mu je dragocena, bilo da je to jedan dzak hrane, topla reč ili bilo šta što će olakšati život njegovim životinjicama.

Račun Nikoline fondacije:

340-1000097381-43

Primalac: Fondacija “Utočište za životinje Nikola”.

(Telegraf.rs)

Video: Sestre Roska i Mika spavaju sa ovcama kod Dimitrovgrada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H2O2

    26. septembar 2024 | 08:27

    Ako voli životinje neka ih spašava sam a ne traži od drugih,neka pokaže svoju a ne tuđu humanost.

  • Promocija

    26. septembar 2024 | 10:15

    Žalosno je da pomoć namenjena deci odlazi na pomoć psima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA