Potrebno je još samo 26.522 poruka da spasimo Veljka: Mama moli za pomoć, on ne zna ni kako leptir izgleda

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Deo tumora je bio nedostupan za operaciju, pa je ostao unutar glave, zbog čega je neophodno pratiti stanje ovog mališana

Veljko Kovačević (17) je sa samo dve godine operisao tumor na mozgu koji je ostavio ozbiljne posledice posle operacije - izgubio je vid i ima desnostranu spastičnu hemiparezu.

Deo tumora je bio nedostupan za operaciju, pa je ostao unutar glave, zbog čega je neophodno pratiti stanje ovog mališana. Veljko redovno posećuje neurohirurga, neurologa, endokrinologa, logopeda, psihologa, fizijatra i ortopeda.

Zbog učestalog spazma i jakog grča u desnoj ruci, ne može da se uključi u normalnu nastavu kao i njegovi vršnjaci u školi.

Motorna slabost jedne polovine tela praćena otežanim govorom, hod je asimetričan, nevoljne faze njihanja tela, neadekvatan balans, noga mu se skratila, skolioza, deformitet grudnog koša, jak spazam i hipotrofija ruke i noge, ima problema sa žvakanjem hrane. Sve to treba poboljšati i uvesti adekvatnu strategiju da bi se poboljšao zdrastveni status, a samim tim i kvalitet života, a to dovodi do toga da ovaj dečak mora konstantno da ide na razne terapije i tretmane.

Pored svih problema s kojima se suočava od svoje druge godine, on je veselo i veoma druželjubivo dete koje se bori za svoje bolje sutra.

Zahvaljujući humanim ljudima prikupljen je prvobitni iznos, ali njegova borba se nastavlja dalje. Kako bi se stanje popravilo, neophodne su mu i dalje fizikalne, radne i hipoterapije, Feldenkrajz terapije, robotska neurorehabilitacija, ortopedska pomagala, specijalistički pregledi, oprema i rekviziti za sprovođenje terapija u kućnim uslovima, kao i redovan odlazak u banje.

Za navedene tretmane potrebna su veća finasijska sredstva, a Veljkova mama, koja je korisnik invalidske penzije, nije u stanju sama da se bori za zdravlje svoga sina i zato moli dobre ljude da joj pomognu.

Ona se oglasila na društvenoj mreži X (bivši Tviter) i objasnila da je za njenog sina detinjstvo završeno onog momenta kada se razboleo. U njegovom svetu ne postoje boje, ni crtani filmovi, on čak i ne zna kako to izgleda leptir.

- On je moje SVE. Prekinuto bezbrižno detinjstvo,od te bolesti zvane tumor...U Veljkovom svetu, prekinute su boje, nije bilo crtaća... "Mama,kako izgleda leptir?" I dalje se bori,godinama se bori... SMS 118 na 3030...znaci - napisala je ona na pomenutoj društvenoj mreži.

Veljku je potrebno 20 389 891 dinara, a do sada je prikupljeno 15 085 301, što znači da je ovom momku potrebno još oko 5 miliona i 300 hiljada dinara, odnosno 26 522 poruka.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi intervju Rokvića po ostvarenju cilja: "Posle rođenja dece, jedan od najvećih dana u mom životu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA