Nina ima 8 godina i mnoštvo teških dijagnoza: Njena borba počela od prvih meseci, sada ima samo kontrolu glave

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nina nije ostvarila nijedan razvojni miljakaz osim delimične kontrole glave. Zbog ovih stanja, potrebna joj je stalna briga roditelja i kontinuirana medicinska i terapijska podrška

Mala Nina Blanuša (8) je devojčica rođena iz uredne trudnoće, prilikom porođaja nastale su komplikacije koje su rezultirale teškim zdravstvenim problemima. Ona danas ima teške dijagnoze, a njenim roditeljima potrebna je podrška kako bi Ninu podvrgli svim neophodnim tretmanima izuzetno bitnim za njen razvoj.

Nina je rođena iz uredne trudnoće, ali je zbog komplikacija pri porođaju odmah iskusila teške zdravstvene probleme. Već u prvih nekoliko dana svog života, Nina se suočila sa teškim gušenjem, zbog čega je bila na intenzivnoj nezi. Od svojih prvih meseci, Nina se bori sa epileptičnim napadima i koristi antiepileptičnu terapiju.

Ustanovljene dijagnoze su: G80.0 Paralysis cerebralis spastica quadriplegica i G40.2 Epilepsia symptomatica, a u uzrastu od 7 godina neurološki ima spastičnu kvadriparezu, globalno kašnjenje u razvoju, epilepsiju, strabizam i težak stepen skolioze. Zbog ovih stanja, Nina ne može da sedi, hoda, ili samostalno obavlja osnovne životne funkcije. Svaki dan je borba, svaki pokret je izazov.

Nina nije ostvarila nijedan razvojni miljakaz osim delimične kontrole glave. Zbog ovih stanja, potrebna joj je stalna briga roditelja i kontinuirana medicinska i terapijska podrška.

Nini su hitno potrebni intenzivni fizikalni tretmani, logopedske i defektološke terapije, specijalistički pregledi, neurostimulacija, osteopatske terapije, kao i ortopedska pomagala i kolica. Bez ovih tretmana, Nini je uskraćena šansa za bolje sutra.

Zato, pomozimo Nini da ima budućnost kakvu zaslužuje.

Za Ninino bolje sutra!

Slanjem SMS poruke sa broje 1685 na broj 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001996936-58

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001997934-71

IBAN:

RS35160600000199793471

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Autobus naglo zakočio kod Mostarske petlje: Putnici popadali, pojedini drže obloge na glavi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA