≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola sa 18 meseci počeo da odbija hranu i prestao da priča: Stariji brat ga bodri da ozdravi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebno jr intenzivirati tretmane govora i razvoja motorike da bi se osposobio za samostalni život

  • 0
Nikola Lučić Basarić Foto: Budi human

U toku je prikupljanje sredstava za pomoć u lečenju Nikole Lučića Basarića (16). Reč je o dečaku koji je rođen 2007. godine kao potpuno zdravo dete, bez ikakvih znakova koji bi ukazivali na razvojni poremećaj. Međutim sa 18 meseci gubi funkciju govora, prestaje da komunicira sa okolinom, dobija histerične napade, odbija hranu i postaje potpuno asocijativan sa stereotipnim ponašanjem iz autističnog spektra.

Prvih nekoliko godina lečenja Nikola nije reagovao ni na kakave terapije, i stanje mu je bilo nepromenjeno. Tek nekoliko godina kasnije, korišćenjem homeopatskih metoda, Nikolino stanje je počelo da se popravlja.

Nikola danas ide u školu "Anton Skala", razume određene naloge počeo je polako da vezuje reči za pojmove. Veseo je i vedar i uživa u vožnji automobilom. Takođe, počeo je polako da uči, a trenutni fokus mu je na učenju boja.

Nikola ima starijeg brata za koga je jako vezan i koga voli najviše na svetu.

Zahvaljujući humanim ljudima i njihovoj pomoći, Nikola je imao adekvatnu suplementaciju i tretmane tako da je došlo do velikog napretka u govoru i razumevanju. Sada je potrebno intenzivirati tretmane govora i razvoja motorike da bi se što bolje uklopio i osposobio za samostalni život. Takođe su neophodna sredstva za medicinske aparate, medikamente, suplemente, kao i za terapije i tretmane.

Naše malo Nikoli može promeniti život! Budimo humani!

Pomozimo Nikoli!

Upiši 168 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-0000000445358-80

Uplatom na devizni račun:

160-0054000015329-88

IBAN:

RS35160005400001532988

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA