Majci osmomesečne bebe potrebna pomoć za sređivanje stana: Pretrpele stravično nasilje, sad su u sigurnoj kući

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

U stanu godinama niko nije živeo, a potrebno je srediti ga od poda do plafona * Procena majstora je da je neophodno između 10.000 i 15.000 evra

Majci i bebi, koje su pretrpele porodično nasilje pre nekoliko meseci u beogradskoj opštini Zvezdara, potrebna je pomoć u renoviranju stana. Majka i beba od osam meseci su trenutno u sigurnoj ženskoj kući.

Kako nam je rekla sestra pretučene žene, stan kome je potrebno sređivanje, nasledile su od dede i u njemu godinama niko nije živeo.

- Danas je sređena struja. Inače nema ni vode, mora sve da se sređuje od poda do plafona, da se izvede i kanalizacija. Majstor nam je dao procenu da za radove treba između 10.000 i 15.000 evra. Nama je ok i materijal da dobijemo - kaže ona i dodaje da je sestri pomogla koliko je mogla.

- Kod mene su proveli dva meseca, ja radim, pomogla sam koliko sam mogla, nemam mogućnosti više - kaže sestra. Prema njenim rečima, njena pretučena sestra, koja je inače prehrambeni tehnolog, počeće da traži posao čim beba još malo poraste, da može da ide u jaslice. - Ona želi da bude u manjoj sredini, jer je strah da boravi u Beogradu. U malom mestu se svi poznaju

Sestre su inače odrasle u hraniteljskim porodicama, nemaju roditelje ni bližu rodbinu.

Podsetimo, jezivo nasilje koje se dogodilo na Zvezdari potreslo je celu Srbiju. Pošto je V. M. (25) pretukao tada petomesečnu bebu i silovao svoju suprugu D. S. (26) koju je mesecima pre toga maltretirao, nasilniku je određen pritvor.

Svi koji mogu i žele da pomognu mogu to da urade na broj računa: 105-000000902540329-41.

(Telegraf.rs)

Video: Kako prijaviti nasilje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    16. avgust 2023 | 20:46

    Čemu ovakvi komentari… Ako ne zelite da pomognete nemojte osudjivati i pametovati. Sve bezgresnici neki…

  • S

    16. avgust 2023 | 21:29

    Sram vas bilo, kakvi ruzni komentari od losih ljudi. Svakom je nekad potrebna pomoc, jesmo li ljudi?

  • 🔆

    16. avgust 2023 | 21:59

    Nikad ne reci nikad,daj Boze da vam ne zatreba tudja pomoc nikada. A ko moze, neka pomogne, srecno i ostavite sve muke iza sebe,glavu gore👍🏼

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA