Mladalačke snove prekinuo stravičan udes: Bojan apeluje na sve da mu pomognu na putu ka oporavku

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bojanova dijagnoza je kvadriplegija, oduzetost sva četiri ekstremiteta zbog čega ne može samostalno da obavlja osnovne životne potrebe, a kreće se pomoću invalidskih kolica

Za mladog Bojana koji je u stravičnoj saobraćajki zadobio prelom vratnog dela kičme borba tek predstoji. Mladost, upornost i velika želja za oporavkom motivišu ga svakoga dana da u teškim danima istraje. Bojan Matavulj (19) je mladić kojem je jedna izlazak premenio život.

Mladalački planovi prekinuli su se u sekundi tog 21. maja prošle godine kada je Bojan doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio prelom vratnog dela kičme (C6-C7) pršljenova, sa nagnječenom kičmenom moždinom.

- Išao sam u Srednju medicinsku školu za fizioterapeuta i planirao time da se bavim, sve dok u maju prošle godine nisam doživeo tešku saobraćajnu nezgodu u kojoj sam polomio kičmu, C6 i C7 vratne pršljenove i nagnječio kičmenu moždinu. Usled zadobijenih povreda ostao sam nepokretan i dobio dijagnozu kvadriplegije. Bio sam na aparatima za disanje jer nisam mogao samostalno da dišem, ali sam nakon višemesečne rehabilitacije uspeo da vratim pokrete u rukama, dok su noge i prsti na rukama potpuno nepokretni - priča Bojan.

Bojanova dijagnoza je kvadriplegija, oduzetost sva četiri ekstremiteta zbog čega ne može samostalno da obavlja osnovne životne potrebe, a kreće se pomoću invalidskih kolica.

Za rehabilitaciju, fizikalne i kinezi terapije, neurobotiku, ortopedska pomagala kao i za lekove i suplemente potrebno je još 95.000 evra.

Ukoliko želite da pomognete Bojanu, to možete učiniti na sledeće načine:

Upišite 1455 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001614995-20

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001616339-62

IBAN:

RS35160600000161633962

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA