Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavak života prelepe Anite je na 31 odsto: Operacija na Tajlandu jedina je nada, ali rok ističe uskoro

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Tajlandu bi trebalo da bude podvrgnuta operativnom zahvatu za osobe sa povređenom kičmenom moždinom

  • 0

Bliži se vreme da Anita Pager (26) iz zrenjaninskog naselja Mužlja ode na Tajland. Podsetimo, ona je pala sa drugog sprata u junu 2018. godine i ostala nepokretna. Prilikom pada je zadobila frakturu C5 pršljena. Dijagnostikovana joj je tetraplegia spastica

Takođe je zadobila prelome karlice i lopatice. Bila je na rehabilitaciji u Banji Rusandi. Svakodnevno sprovodi kompleksne rehabilitacione terapije u kućnim uslovima i u rehabilitacionom centru.

Posle višegodišnjeg napornog vežbanja uspela je da ojača toliko da može da stoji nekoliko minuta uz pomoć hodalica, a i fina motorika ruke se poboljšala. Potrebna je stalna upotreba katetera. Kada nije na terapijama bavi se ručnim radom, pravi nakit i tako razvija finu motoriku ruku, navodi se na portalu Budi human.

Na Tajlandu bi trebalo da bude podvrgnuta operativnom zahvatu za osobe sa povređenom kičmenom moždinom. Nadu da može ponovo da prohoda, ulila joj je jedna doktorka iz Sente:

Upoznala me je s radom klinike na Tajlandu, u kojoj operišu i zbrinjavaju pacijente poput mene. Uslov je da do 27. maja sakupim 16 miliona dinara. Problem je što smo dosad sakupili samo 31 odsto potrebne sume. Najkasnije do 8. maja trebaju nam pare, kako bismo mogli da se organizujemo u vezi sa kupovinom avionske karte, osiguranja i vize. Za papire se čeka tri do četiri nedelje - rekla je Anita za portal Gradski i nastavlja:

- Želim da nastavim studije i jednog dana budem u prilici da pomažem drugima. U Segedinu sam studirala na Fakultetu za socijalno obrazovanje i to na smeru za negu i brigu pacijenata. Uzdam se u ljude dobre volje - priznaje Anita.

Aniti možemo da pomognemo na sledeće načine:

upiši 1425 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001511386-59

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001512026-79

IBAN:

RS35160600000151202679

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA