"I pored jakih bolova na njemu se vidi želja da se podigne": Plavokosi Viktor se ne da bolesti, ali fali novac

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Viktor se nije predao bolesti i ne dozvoljavajući da ga sputa, za 3 godine lečenja postigao je velike rezultate i napredak

"Trpi jake bolove i stanje se pogoršava, ali na njemu se vidi želja da se podigne", reči su majke plavokosog mališana Viktora Samolova (5) koji boluje od veoma retkog defekta na mozgu koji zahvata jako mali broj dece. Ubrzo nakon porođaja ustanovljene su dijagnoze mikrocefalija i lobarna holoprozencefalija, a kasnije se ispostavilo da Viktor ima i cerebralnu paralizu.

Njegova majka Jelica Samolov kaže za Telegraf.rs da su te užasne dijagnoze ustanovljene odmah po dečakovom rođenju, a već sutradan su joj saopštene.

Viktor se nije predao bolesti i ne dozvoljavajući da ga sputa, za 3 godine lečenja postigao je velike rezultate i napredak.

- Lekari su rekli da je čudo od deteta. Izuzetno je uporan, šest puta će ponoviti jednu stvar dok u tome ne uspe. Mislim da je zahvaljujući toj upornosti porušio pesimitične prognoze lekara koji su smatrali da Viktor neće moći da hvata predmete, da se okreće, puzi, a on sve to ume - ističe Jelica u razgovoru za naš portal.

On je danas dobrog opšteg stanja, ali mu velike bolove zadaje problem koji prati svu decu sa cerebralnom paralizom. Operacijom u Americi Vikorov ima nadu za bezbolno i srećnije detinjstvo.

- Taj problem je pogoršano stanje spazma prilikom naglog rasta. Prilikom vežbanja i istezanja on trpi jake bolove. Preko dana je raspoložen, pošto on inače gmiže na rukicama. Nama je doktorka iz Novog Sada rekla da po njenom mišljenju on ne može više od ovoga ni da napreduje u smilu da se podigne četvoronoške i da puzi zbog spazma u nogama koji se pojačao. Zato smo podneli papire za Ameriku i sada čekamo odgovor. Šanse da Viktor ode na operaciju su 50 odsto. Svakako, ako ga ne prihvate u Americi, onda nam je druga opcija operacija u Ćupriji kod doktora iz Rusije - kaže Vikotorova mama Jelica.

Kako ističe, operacija bi sprečila da Viktorovo telo ide u dalje deformitete koji nastaju prilikom pojačavanja spazma.

- Sve je to zato što Viktor napreduje. On je psihicki jako očuvan, ali mu je zbog stanja motoričko napredovanje otežano jer je naglo izrastao i tetive su mu se malo skratile na nekim mestima - dodaje.

Njegova mama ističe da je mališan veliki borac i da se na njemu vidi želja da se podigne, ali da prikupljanje novca ide jako loše.

- Ja sam mislila da operacija košta 40.000 dolara, međutim, javila mi se jedna majka koja je bila tamo, rekla mi je da je 50.000 dolara, a Viktor na računu trenutno ima 800.000 dinara, s tim što će sutra već biti skinuto 150.000 za svakodnevne vežbe koje imamo - kaže ova hrabra majka koja apeluje na sve humane ljude da pomognu njenom sinu da ode na operaciju.

Zato pomozimo Viktoru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 619 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human619 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533511-43

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002863.3

IBAN: RS35160005400002863343

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA