≫ 

Krenulo je od nosa, a onda sam ostala i bez dojke, jajnika i materice: Jelena živi sa fatalnim dijagnozama

Jelena je svoju bitku započela pre 10 godina, a svetlo na kraju tunela se još uvek ne vidi

  • 1
Jelena Milenković, rak, tumor, Gadžin Han Printskrin: TikTok/@cancerubica

Jelena Milenković već deceniju bori se sa raznim karcinomima, a za samo četiri dana podigla je celu Srbiju na noge. Naime, Nišlijka je objavila video podrške srpskoj reprezentaciji na društvenoj mreži Tik Tok, ali navijanje za naše fudbalere nije bila jedina poruka koju je poslala.

Ovim snimkom, Jelena je pokrenula lavinu reakcija, a kako je navela, cilj je bio da putem interneta ohrabri mnoge žene koje se bore sa istom mukom. Teška borba počela je pre deset godina kada joj je dijagnostifikovan karcinom na nosu, za koji se prvo mislilo da je potpuno bezazlen, ali kako kaže za Telegraf.rs, situacija je bila potpuno drugačija.

- Sve je krenulo od karcinoma na nosu, kako su tada rekli, bezazlenog, ali očigledno nije bio. Nastavilo se sa karcinomom dojke, pa jajnika i materice, i za kraj fatalna dijagnoza metastaze na kostima. To smo probali da suzbijemo u Turskoj, godinu dana je delovala terapija, ali i to je stalo. Trenutno sam na hemoterapiji u Nišu. Lekari kažu da je to poslednja opcija. Ništa nije oduševljavajuće, ali ja ne odustajem, za mene ta opcija ne postoji iako su sve prognoze loše - navodi Jelena optimistično.

Pored svih problema, ova Nišlijka ni u jednom momentu nije klonula duhom, a snagu za lavovsku borbu crpi iz svoje porodice. Dve ćerke i suprug su joj najveća podrška, ali u poslednje vreme orijentiše se i na hobije putem kojih pokušava da pomogne i drugim ženama koje su u sličnoj situaciji.

- Iako ima milion teških i loših stvari, u celoj priči ima i nešto pozitivno, što je pokazao i snimak o Mundijalu na Tik Toku koji je postao viralan. Sada se fokusiram na pomoć drugim ženama koje se bore sa istom bolešću, pa želim da im bar malo olakšam. Jedna sam i od osnivačica mladog udruženja u Nišu "Budite uz nas" pored još 11 žena, a uz moje koleginice Sanju Petrovski, Ivanu Timotijević i Slavicu Pejić  to je ono što mi sada daje snagu da izdržim ove terapije, da će naša reč  nekom biti od pomoći. Već imam iskustva sa raznim organizacijama koje pružaju podršku ženama koje su u sličnoj situaciji kao ja. Mi se držimo zajedno, često mi se druge žene javljaju, komuniciramo i razmenjujemo iskustva. Zovu me i ljudi sa svih strana planete. Pacijent se u ovakvoj fazi hvata za slamku, tako da mu je bilo kakva vrsta pomoći i reči prilično značajna - objašnjava nam ona.

@cancerubica #srbijakatar #katar #dapobediźivot #cancerfighter #serbia #balkantiktok #balkan #srbijatiktok #cancerwarrior #srbija ♬ Svi kao jedan - Srbija Do Katara - Marko Gojković

Kada je prvi put saznala za karcinom, njena deca su bila skrhana, međutim devojčice su ubrzo uz pomoć prijatelja i nastavnika uspele nekako da prihvate tešku situaciju i pomažu majci.

- Nisu birale da imaju bolesnu mamu, ali bolje da imaju bolesnu nego da je nemaju uopšte - navodi Jelena.

Dijagnoze doktora ne slute na dobro, ali majka dvoje dece obećava da nikada neće odustati. Situacija u kojoj se nenadano našla ipak je u njoj stvorila želju da i drugima prenese svoje iskustvo. Tako, ova Nišlijka planira da objavi i jednu knjigu koja će biti vodič svima koji se bore sa ovom zlokobnom bolešću.

Lečenje će još neko vreme nastaviti u Srbiji, dok se hemoterapija ne završi ne može da krene na naredni put ka oporavku. Međutim, već sada je svesna da za terapije u inostranstvu sredstava nema.

- Na računu imam oko 200.000 dinara, a potrebno je oko 20.000 evra. Dok ne završim terapiju u Srbiji ne planiram da idem u inostranstvo, ali me svakako čekaju kontrole u inostranstvu na proleće - zaključuje ona.

Uplate za pomoć Jeleni možete izvršiti:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795182-24

Uplatom na devizni račun: 160-6000000795535-32

IBAN: RS35160600000079553532

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Maja je samohrana majka dvoje dece: Žive u trošnoj kući u Dimitrovgradu, nemaju nikakvu pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana Dudikic

    12. decembar 2022 | 20:52

    Bravo za Jelenu, ziveli fudbaleri, zelim joj og Boga blagoslov, od lekara lek, od univerzuma snagu, moc pobede od njenog andjela ispunjene zelje za ozdravljene. I ja sam prosla kroz taj period i samo molim Boga i svog adjela čuvara da vise ne bude bolesti ☘️🐝🌷❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA