Mali Ilija je još kao beba dobio surovu dijagnozu: Noge teško pokreće, slabo vidi i hitno mu treba naša pomoć

 
 
  • 1

Pošaljite SMS sa brojem 76 na 2407

Ilija Milanović (5) iz Kosjerića je prevremeno rođen i prvog dana života uspostavljena mu je dijagnoza Spina bifida - meningomyelocela. Istog dana je i operisan i od tada počinje bitka za njegov prvi korak i bolje sutra. Bez obzira na sve probleme sa kojima se od samog rođenja susreo, Ilija je vedrog duha i uvek nasmejan.

On ima paraplegiju, paralizovan mu je donji deo tela i zbog toga se jako teško kreće. Pronađen mu je i problem vezanog nerva koji se od mozga sliva niz kičmenu moždinu i neophodna mu je operacija. Taj neurološki poeremećaj uzrokovan vezivanjem tkiva ograničava kretanje kičmene moždine unutar kičmenog stuba.

Redovno ide na fizikalne, kvantne, informno i delfino terapije. Ali one skupo koštaju njegove roditelje. Budući da na terapije ide u Novi Sad, samo ih smeštaj na mesečnom nivou košta sedamdeset hiljada dinara.

- Ilija je imao tri transplantacije matičnih ćelija, dijagnoza meningomyelocela mu je otkrivena prilikom rođenja. Iako sam prilikom trudnoće uradila dvadeset ultrazvukova, niko od doktora mi nije rekao da mi sin ima bolest. Kada se rodio, davali su mu samo dva odsto šansi da preživi, ukoliko uspe da preživi, da će celog života biti biljka u kolicima. Operisan je prvog dana tokom rođenja u Beogradu u Tiršovoj. Dvadeset i drugi dan je otpušten. Nije se razvio hidrocefalus što je uobičajno sa decom sa tom dijagnozom, i o tada kreće naša borba. Od prvog dana smo krenuli na terapije. Ja ga vodim na fizikalne, kvantne, informno i delfino terapije. Takođe ga vodim i redovno kod logopeda - priča njegova majka Snežana i dodaje:

- Svaka fizikalna terapija na koju ide svaki dan nas košta 3.000 dinara, kvantne terapije nas koštaju između 4.000 i 8.000 dinara i na njih ga vodim dva puta mesečno. Moja primanja su svega 32.000 dinara mesečno, ali na svu sreću pomaže nam fondacija po pitanju novčanih sredstva.

Da tragedija bude veća, Ilija je do sada imao dva izliva krvi na mozak i da bi mogao uspešno da se operiše, neophodno je sačekati dve godine, ići na terapije, zatim uraditi tri transplantacije matičnih ćelija. Zbog svega toga Ilija ima i problem sa vidom, može da vidi 60 posto na desno oko i 50 odsto na levo oko.

- Operacije rade samo tri klinike u svetu, a jedna od njih u Turskoj, klinika Acibaden koju su nam preporučili. Neophodno je da mu se operacijom otvori kičmena moždina i da se oslobodi taj nerv koji je zakrčen - objašnjava Snežana.

Ilija je jak i veliki borac i uvek je raspoložen za igru.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Iliji, tako tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 76 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    15. novembar 2022 | 19:16

    Ajmo za našeg Iliju da pomognemo za njegovo ozdravljenje ili barem olakšanje,boljitak zdravstveni a na spasenje i zdravlje naših najmilijih,porodica a u slavu BOGA ŽIVOTODAVCA I DARODAVCA SVIH DOBARA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA