Dana je uspela posle 20 godina da nađe kumicu zahvaljujući licitaciji: Novi humanitarni trend pokrenuo lavinu

 
 
 ≫ 
  • 0

Potraga još ima, a svi za informaciju o osobi koju traže nude uplatu ili slanje nekoliko sms poruka za korisnika po želji

Fejsbuk grupa Budi human - humanitarne licitacije, sigurno je jedno najhumanije mesto koje možete pronaći u virtuelnom svetu. Broji oko 340.000 članova, a u njoj svakodnevno možete pronaći najzanimljivije licitacije od kojih novac ide za lečenje dece i odraslih. Ovih dana, u grupi se proširio novi, zanimljiv trend.

Jedna osoba postavila je nedavno licitaciju - poslaće poruke za lečenje korisnika po izboru, ukoliko joj neko da informacije o osobi koju je poslednji put videla pre više godina. Zahvaljući ovoj ideji, Dana Radomirović iz Subotice, nakon dve decenije traganja, uspela je da pronađe svoju kumicu Jelenu.

- Videla sam pre jednog dana da je isto jedna žena tražila prijateljicu na licitacijama, da je to prošlo uspešno i posmislila sam, zašto ne bih i sama pokušala da pronađem Jelenu. Tražim je oko 20 godina i uvek sam nailazila na pogrešan trag - priča za Telegraf.rs Dana.

Dana i Jelena radile su zajedno, na poslu su se sprijateljile i okumile.

- Jelena nije bila krštena i zamolila me je da budemo kume na krštenju. Živela je u Subotici oko tri godine nakon toga, ali se posle preselila, a u tom trenutku sam i ja počela da se selim i tako nam se kontakt prekinuo. Nisam znala da li se udala, koje joj je novo prezime, pa nisam ni uspevala da je nađem.

Ipak, jedan licitacija preokrenula je stvari.

- Ne umem da vam objasnim koliko sam srećna i uzbuđena. Do malopre sam plakala, jedva sam uspela da se smirim. Uskoro treba da stupimo u kontakt - rekla je Dana.

Nakon prve objave, ljudi su masovno počeli da traže svoje prijatelje i poznanike sa kojima su davno izgubili kontakt.

Tako jedna Teodora traži Bojana, drugara iz osnovne škole. Milena je u potrazi za drugaricom Milicom iz Niša koju nije videla osam godina.

Mira pomaže svojoj strini da stupi u kontakt sa prijateljicom Radmilom iz Užica.

Potraga još ima, a svi za informaciju o osobi koju traže nude uplatu ili slanje nekoliko sms poruka za korisnika po želji. Nadamo se da će svaka imati srećan epilog kao Danina.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA