"Nina je moje čudo": Zbog tumora na mozgu lekari odustali od operacije, majka bila očajna. Onda se desio obrt

 
 
 ≫ 
  • 6

Tumori su nastali od masivnih krvarenja koje je devojčica imala usled jakih epileptičnih napada

Za samo dva dana, borba male Nikoline Ćirić iz Čačka (5), kojoj su lekari rekli da joj je deo mozga kao želatin, dobila je potpuno novi obrt. Prvo javljanje njene majke iz Turske počelo je lošim vestima.

- Zvanično nam je na Koč univerzitetu saopšteno da Nini nažalost ne mogu pomoći. Šant ne smeju da pomeraju zbog tumora koje Nina ima na mozgu i zbog toga što je deo mozga želatinaste strukture. Potvrdili su mikrocefaliju. Epi napadi su se povećali, pa su joj uveli još jedan lek. Šta da vam kaže, ponovo bitke bijemo - napisala je mama Danijela.

Poruke podrške samo su se nizale, ali niko od prijatelja nije mogao da nađe reči koje bi utešile ove ženu.

Međutim, već narednog dana, stigle su nove vesti. I nova nada. Uz poruku da je samo važno nikad ne odustajati.

- Nina je prešla u Liv kliniku gde je primila prvu dozu matičnih ćelija. Lekari su sada optimistični, nadaju se napretku. Drugu dozu primiće već 2. jula. Očekivali su da će imati određene nus pojave, ali Nina je sjajno. Kad je izašla iz sale, prvo mi je rekla "pepa prase", a sad se, evo, hvata za nos i glupira. Dobro je. Čudo moje je ipak uspelo - glasom punim nade priča nam mama Danijela.

Za tumore koje ima i zbog kojih je operacija na mozgu otkazana, potvrđeno je da su benigni. Nastali su od masivnih krvarenja koje je devojčica imala usled jakih epileptičnih napada.

Svi se nadaju da će terapije matičnim ćelijama pomoći da se ona dalje razvija uprkos tome što joj je deo mozga želatinaste strukture i što se tu više ništa ne može uraditi.

- Nina je moje čudo. Ona je i sa takvom strukturom mozga uspela da progovori i da stane na svoje noge. Uskoro joj sledi i pregled kod fizijatra nakon čega očekujem da bude podvrgnuta novoj metodi operacije kičmenog stuba. Lekari kažu da je njena volja da prohoda ogromna i žele da pokušaju sve da joj pomognu - kaže mama Danijela.

Ova devojčica borbena kao lav, rođena je u sedmom mesecu sa samo 850 grama, što je ostavilo posledice na njeno zdravlje. Danas je nepokretna, ima cerebralnu paralizu, epilepsiju i bolest "leptira", ali je vežbama i neverovatnom voljom uspela da progovori.

Ako želite da pomognete Nikolini  u njenoj daljoj borbi, to možete učiniti preko fondacije „Budi human“:

- slanjem SMS poruke 1148 na 3030 ili

- uplatom na dinarski račun: 160-6000001248314-83.

Video: Mala Maša je pravi borac: Bolest joj se vratila, a ona igrala kolo sa stalkom za infuziju

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PODRSKA Andjelu..♥️🙏🙏🙏

    20. jun 2022 | 11:11

    Samo budi hrabra I srecna,I Bog ce ti dati snagu da prebolis najgoru bolest..Velika PODRSKA porodici I budite hrabri da ce BOG da bude sve kako treba..Andjele Mali..😘

  • Љиља

    20. jun 2022 | 11:35

    Уз помоћ струњака и уз молитве Богу,биће мали Анђео добро.🙏🙏🙏 Успеће и вратити нам се срећна и весела. ❤️

  • Gradjanin

    20. jun 2022 | 14:34

    Bog ti zdravlje i srecu dao devojcice, zelim ti uspeh u oporavku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA