Kruševljani zajedno u humanitarnoj utakmici za Katarinu i Kristinu: Potrebna im je proteza i lek protiv tumora

 
  • 0

Lanac dobročinstva moguće je nastaviti i slanjem SMS poruka na 3030

Kruševački humanitarci učestvovali su u još jednoj akciji za pomoć mladim sugrađankama - šesnaestogodišnjoj Kristini Blagojević koja se leči od progresivnog malignog tumora mozga i Katarini Arsić, studentkinji treće godine, kojoj je neophodna savremena proteza. Akciju su pomogli fudbalski veterani Partizana i reprezentacija Grada, okupljena za ovu priliku.

Katarina je rođena bez noge. Već dugo koristi pomagalo koje ne može da isprati sve njene aktivnosti kao dvadeset jednogodišnje studentkinje, a uz to može i da naruši zdravlje. Porodica je sakupila petinu novca od 45.000 evra, koliko košta savremena proteza sa mikroprocesornim kolenom, prenosi RTS.

- Proteza će mi omogućiti da lakše i sigurnije hodam, da imam bolju ravnotežu, da mi proste stvari kao što su sneg, led, stepenice ne predstavljaju veliki problem. Dosta zavisim od roditelja, prijatelja trenutno, a ukoliko želim da napredujem u svom životu, trebaće mi određena samostalnost, veća - kaže Katarina Arsić.

Uz Katarinu su njeni najbliži kao podrška, darodavci i volonteri.

- Ona, u stvari, jeste mnogo optimistična i uvek je bila takva šta god da se desi - ističe njena sestra Kristina i dodaje:

- Tako da podrška je i ona meni i svakako i ja njoj. Tako da smo naizmenično sve radile.

Katarina je pre svega predivan prijatelj i predivna osoba, dodaje njena drugarica Nastasija Stanković: „Tu je bila za svaku od nas. Meni je mnogo drago što se sada pokrenula ova akcija.”

Prodato je svih 1500 ulaznica. Mnogi su plaćali i više od simboličnih 200 dinara.

- Ovo je danas trebalo da bude da deca do 12 godina ne plaćaju. Međutim i oni najmanji nose kartu jer ovo je nešto humanitarno, ovo je za zdravlje, za jedan siguran hod - navodi dr Darinka Virijević, iz Kola srpskih sestara Kruševac.

Za dva meseca, oko 5.000 dobrotvora i volontera uključilo se u prikupljanje 200.000 evra za lečenje Kristine Blagojević u inostranstvu. Na stotine humanitarnih kutija postavljeno je u gradu i okolini.

Aleksandar Vukojević, osnivač Fb grupe "Humanitarne akcije – za Kristinu i Katarinu" objašnjava:

- Kristina je doskora bila u Turskoj, vratila se po našim zadnjim saznanjima, sakupljeno je negde dve trećine novca, na nekoj trenutnoj je pauzi. Nastavićemo i dalje sakupljanje za nju.

Pored učešća, veterani fudbalskog kluba Partizan donirali su dresove koji će biti prodati aukcijom na društvenim mrežama. Lanac dobročinstva moguće je nastaviti i slanjem SMS poruka na 3030, broj fondacije „Budi human”.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA