Dušanka je čovek sa velikim Č: Dala je svu ušteđevinu da kupi traktor siromašnoj porodici

 
 ≫ 
  • 0

Dušanka Urošević je penzionerka iz Požege koju je dirnula priča o Plazinićima

Posle priče o siromašnoj porodici Plazinić iz Goračića, javila se penzionerka Dušanka Urošević iz Požege. Ona je rešila da svoju ušteđevinu nameni upravo njima i kupi im traktor, prenosi uziceoglasnatabla.com.

Želja malog Mladena, jednog od četvoro dece Plaztinića, bila je da ima traktor duplak. Do ispunjenja želje čekao je nepunih mesec dana.

Njegove reči doprle su do srca Dušanke Urošević iz Požege. A Milosavljevići, koji su prodali traktor za porodicu Plazinić, odlučili su da urade i servis.

- Može da se pomogne, evo i mi smo bili u situaciji gde su nama nekad ljudi pomogli. Evo sad, kao što vidite i mi možemo koliko toliko da pomognemo - kaže Veljko Milosavljević iz Dljina.

Prva vožnja pripala je Mladenu, koji je od bivšeg vlasnika takozvanog duplaka dobio korisne savete.

- Da se gleda koje je kvačilo, gde je ručna i gde se daje gas - objašnjava Mladen Plazinić.

Ipak, moraće još da sačeka dok ne stasa za upravljanje traktorom koji je njegovoj porodici doneo mnogo radosti. Mladen i Momir Plazinić kažu da će traktor zameniti krave, da privuče, poore. Ističu da vole što je „duplak“, jer nema prednju vuču. Uz prvi traktor, porodica će uskoro dobiti i prvo kupatilo. Vlade Dragić je pokrenuo akciju, nabavljen je građevinski materijal, a komšije vične gradnji odlučile su da pomognu.

- Došlo je eto, da kažem, da uzvratim toj dečici, kao što je meni neko uzvratio, ja uzvraćam toj dečici, tako će i oni kad porastu uzvratiti nekome sledećem - naglašava Zoran Grujičić iz Guberevaca.

I tako se stvara krug dobrih dela. Oni koji materijalno nisu bogati, dragoceno bogatstvo, za kojim mnogi imućni i uspešni bezuspešno tragaju, nose u sebi i dele ga s drugima. Za Dušanku Urošević, najveća nagrada je osmeh i sreća onih koje je obradovala.

Video: Mali Dragoslav dobio kuću: Njegova priča ujedinila ljude, pomogli mu da najzad spava u toploj sobi

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA