Anika i njeni roditelji na još jednom iskušenju: Još mora da čeka na terapiju

 
 
 ≫ 
  • 0

Uprkos svemu mali lavić šalje poljupce

Anika Manić Foto: Facebook/Za Anikin dug i lep život

Mala Anika Manić, još mora da čeka na terapiju. Kako su napisali njeni roditelji na Fejsbuk stranici "Za Anikin dug i lep život", stigli su im rezultati ponovljenog testiranja. Rezultati su bolji nego u januaru, ali i dalje nedovoljno dobri da Anika sada dobije terapiju.

- Da je sve bilo kako smo se nadali, sada bismo se sa Anikom vratili kući sa terapije u Budimpešti i slavili sa porodicom, prijateljima i svim dobrim ljudima. Prošlo je već 3 meseca otkako smo dobili vest da će Anikina terapija biti odložena. Sada smo napokon dobili rezultate ponovljenog testiranja. Rezultati su bolji nego u januaru, ali i dalje nedovoljno dobri da Anika sada dobije terapiju.

Kako se objašnjava njen imuni sistem je u takvom stanju da bi u ovom trenutku odbacio terapiju i terapija ne bi imala efekta.

- Ipak, doktori su zadovoljni što se rezultati pomeraju u poželjnom smeru i očekuju da bi Anika nakon ponovljenog testiranja za par meseci mogla da primi terapiju. Mi smo u kontaktu sa doktorima u Budimpešti koji tretiraju Aniku kao svog pacijenta, pažljivo je prate i to nam daje sigurnost da će doktori proceniti kada je najbolji trenutak da Anika dobije terapiju na najbezbedniji i najefikasniji način. I sada, kao i prošli put, kada smo dobili rezultate, nešto se u nama slomilo. Osećaj je isti kao kada smo prvi put čuli za SMA tip 1 i za prognozu bolesti. Potpuni slom svih očekivanja i nadanja. Očaj i beznađe. Ali vera ostaje.

- I dalje verujemo da za sve postoji razlog, pa i za ovo odlaganje, da će Anika dobiti terapiju kada bude pravi trenutak, da je ovo još jedno iskušenje na putu koje ćemo prevazići zajedno.Vreme prolazi, a mi smo svesni koliko je svaki dan važan za Aniku. Svaki dan nosi rizik za pogoršanje, i bespovratno gubljenje snage u mišićima. Ono što nam daje snagu da istrajemo je vaša podrška, vaša vera u našeg malog borca i vera u dobro na ovom svetu. Hvala Vam!

Kažu da je sada pred njima period čekanja za koji se nadaju da će proći mirno i bez problema.

- Iako se ne oglašavamo tako često, svakodnevno mislimo na vas i pričamo Aniki o dobrim ljudima koji su se izborili za Anikinu šansu za dug i lep život. Čim bude nekih novosti, nadamo se lepih, mi ćemo se javiti ponovo. Naš mali lavić vam šalje puno poljubaca!

Preslatka devojčica Anika Manić (2) boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije. 

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA