Kosta (2) je iz sveg srca želeo je da pomogne bolesnoj Danijeli: Njegov rad spreman je za aukciju

 
 
 ≫ 
  • 0

Početna cena je 250 dinara, ali će slika vredeti sigurno mnogo više, sudeći po komentarima na objavi

Mali Kosta Foto: Facebook/Aleksandra Vidanović

"Zapostavljeni dvogodišnji umetnik Kosta poklanja svoje remek delo rađeno temperom na parčetu drveta (mislim da je bukovina), pa prelakirano akrilnim lakom. Sam je rekao za koga slika, jer nije u redu da samo bata i mama slikaju za Danijelu, a on da gleda", ovako glasi post Aleksandre Vidanović koju prate i fotografije malog umetničkog dela i njegove izrade.

Mali Kosta Foto: Facebook/Aleksandra Vidanović

Mali Kosta zaista se potrudio, koncentrisao, a onda za kraj - iskezio. Mama ga je lepo naučila kako da srce ispuni radošću, a njegovu sliku neko će kupiti, čuvati i biti zadovoljan jer je novac koji je dao otišao Danijeli, a njoj trenutno svaki dinar znači zdravlje...

Početna cena je 250 dinara, ali će slika vredeti sigurno mnogo više, sudeći po komentarima na objavi. Aukcija će biti održana danas u 16 sati.

Delić slobodnog vremena i kreativnosti Aleksandra posvećuje radu na umetninama koje prodaje preko fejsbuk stranice Budi human - Humanitarne licitacije.

Za malo uloženog vremena i truda dobije se uvek malo više novca, a onda se on preusmeri onima kojima je najpotrebniji. I tako se stvara istinska radost koju dele članovi grupe.

- To je najpozitivnija grupa, tamo ne postoji ljutnja, mi platimo i više stvari koje se nude, samo zato što znamo gde će te pare ići... Pozitivna energija i puna srca, kao Srbija - kazala je Aleksandra.

Ona, inače, radi kao učitlejica i profesrka engleskog jezika u školi i rukotvorine joj idu od ruke.

Danijela Foto: Budi human

- Kroz svoj prosvetni rad moram da budem kreativna i da učim neke nove tehnike... Prvo mi je to bio dodatni izvor prihoda, a onda se pojavila ova grupa koja me je jednostavno obuzela i odlučila sam da se stvari prodaju na taj način - kazala je.

I njen stariji sin Đorđe slika zajedno sa mamom, a njegove slike prodaju se i za 1.000 ili 2.000 dinara. Ono što je posebnost licitacija na toj grupi, jeste što se neke stvari prodaju i po nekoliko puta. Kupac se odrekne dela, da bi mogao još neko da ga kupi.

- Znam da Đole nije Pikaso, ali on sa svojih 6 godina svet vidi ovako, šaren i veseo. Mislim da deca mnogo bolje vide stvari od nas odraslih! On je rešio da svoj rad pokloni i pomogne. Pažljivo je radio temperama na parčetu lesonita, mama sve to izlakirala akrilnim lakom i dodala ivice - napisala je Aleksandra na fejsbuku.

I ne prodaju se samo slike.

- Ja samm, na primer, oglasila knjigu Prva Ljubav Miroslava Antića. neko tu knjigu može da kupi negde za 200 dinara ako ćeli da čita poeziju, ali ona je prodata za 500. Jer, cilj je bio da se nekome pomogne - priča nam Aleksandra.

Pomozimo Danijeli

Danijela je bila dete iz blizanačke trudnoće. Prva beba je preminula nakon samog rođenja, a Danijela je preživela, ali sa teškim oblikom skolioze kičme.

Od prvog dana njenog života se leči na ortopedskoj klinici na Banjici, gde joj je urađena operacija stopala sa četiri godine i tada je prohodala. Što se tiče operacije kičme, bila je više puta na konzilijumu na Banjici, ali iz anestezioloških razloga nije operisana.

Danijela ceo život trpi bolove, a sedam godina unazad konzumira trodone kako bi ih ublažila. Zadnje dve godine jako teško hoda, služi se samo električnim mini skuterom na struju kako bi mogla da funkcioniše i samostalno obavlja svakodnevne obaveze.

Tračak nade se pojavio - Danijela je pronašla kliniku u Beogradu na kojoj su obavljeni svi neophodni pregledi koji zadovoljavaju izvršenje operacije kičmenog stuba. Ali, kako bi njena sreća bila potpuna, neophodna su joj novčana sredstva za operaciju i ovim putem se obraća humanim ljudima dobre volje da doniraju u skladu sa svojim mogućnostima.

Za Danijelinu samostalnost! Budimo humani!

Pomozimo Danijeli!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 566 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human566 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-516451-07

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004228.8

IBAN: RS35160005400004228812

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPa

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA