Kristina je nepokretna od svađe sa dedom i pada, a sad nas jedna devojka podseća da je ne zaboravimo

* Devojka Kristina Obradović (20) završila je u kolicima nakon što ju je, kako je ranije ispričala za medije, deda gurnuo sa terase * Jovana nudi svoju kosu za Kristinu i njen osmeh i korak * Samohrani otac kaće da su već godinu dana u Novom Sadu u klinici gde ova devojka ima terapije

  • 26
Kristina Obradović Foto: Privatna arhiva

Posle profesorke koja je svoju kiku donirala za lečenje male Minje Matić, koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, još jedna humana žena odlučila je da, pošto nije imala šta drugo da ponudi, licitira svoju kosu i to za devojku Kristinu Obradović (20) iz Loznice koja se nalazi u kolicima posle pada sa visine od 5 metara.

Jovana Veselinović objavila je svoju ponudu u Fejsbuk grupi Budi human - humanitarne licitacije.

- Doniram svoju kosu. Boja tamno smeđa, skroz ravna. Meni ničemu ne služi osim što se dobro prepadnem svaki put kad zavučem ruku u orman. Za Kristinu i njen osmeh i korak - napisala je Jovana i navela da je početna cena 1.000 dinara. Do sad je, kako se može videti ispod objave, najviša ponuđena cena 4.000 dinara.

Kosa, Jovana Veselinović Jovana donira svoju kosu za Kristinu, Foto: Privatna arhiva

Kako je ova mlada žena ispričala za Telegraf.rs, ona svakodnevno traži sponzore i pokušava da ih priključi akciji za svako dete.

- I u tome uspevam jer sam od pomoći sponzora i svojih prijatelja prikupila sigurno za svu dečicu oko 100.000 dinara za mesec dana. Što se tiče kose, to je očigledno najvrednija stvar koju imam u kući, a meni ništa ne znači - kaže Jovana koja je odabrala baš Kristinu jer svakodnevno čita apele njenog samohranog oca koji se bori da mu ćerka prohoda.

Borba duga 6 godina

Podsetimo, Kristina je imala 14 godina kada je završila u invalidskim kolicima. Kako je ranije ispričala, a mediji preneli, do tragedije je došlo nakon što ju je deda, otac njenog oca, gurnuo sa terase posle kratke svađe.

Od tog dana započinje Željkova i Kristinina lavovska borba za njeno ozdravljenje.

Njih dvoje od toga kroz život idu zajedno i kad je dobro, i kad, nažalost, nije, kao posle tragedije u kojoj je Kristina teško povređena. Od te 2014. godine, devojčici je stalno potrebna pomoć drugog lica, da se prenese u invalidska kolica, koja koristi uz asistenciju. Pošto je Željko stalno sa ćerkom, ne može da ima zaposlenje, zbog čega su zapali u tešku materijalnu situaciju.

Zato ovaj neumorni otac svakodnevno, od jutra do mraka, moli ljude dobre volje da uplate neophodan novac za Kristinino lečenje. Zahvaljuje se onima koji uplate. I takav je svaki dan, popunjen neopisivom željom da njegova jedinica ponovo prohoda uz pomoć terapija na koje mora da ide redovno.

- Mladost koja vene je nešto najtužnije što može da pogodi porodicu. Kada nema šanse onda je to tragedija, ali kad ima i kad je nadomak uspeha da mlada lepotica prohoda uz malo novca i Božje milosti. Naša je odgovornost da pomognemo našoj deci za koju se i te kako treba boriti, dajmo malo da bi nekome to bilo sve - napisao je juče Kristinin otac na svom Fejsbuk profilu.

Kako je rekao za portal Telegraf.rs, već godinu dana su on i Kristina u Novom Sadu u klinici gde ova devojka ima terapije.

- Odlično napreduje, svaki dan sve bolje i bolje. Sve više oseća noge i pomera prste na rukama. Ima terapije po 7 sati dnevno - kaže Željko.

Kako dodaje, u ovoj klinici trebalo bi da provedu još dve godine, odnosno dok Kristina ne prohoda. Za njeno lečenje i intenzivne terapije potrebno je još 12 miliona dinara, odnosno oko 100.000 evra.

Željko je, inače, sa ćerkom ostao sam kada je imala dve godine. Njena majka je otišla, napustila je i najpre posećivala prvih mesec dana, a on je na sudu dobio puno starateljstvo nad ćerkom.

Da Kristina stane na svoje noge! Budimo humani!

Pomozimo Kristini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 588 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human588 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-524832-84

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004467.1

IBAN: RS35160005400004467141

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    3. oktobar 2020 | 16:35

    U redu je da uplatimo, a šta je sa vinovnikom, da li je odgovarao za to što je učinio devojčici?

  • Dema

    3. oktobar 2020 | 17:01

    Ko hoce neka pomogne ko nece i pise “pametne” komentare neka vozi.... Vozi sinko...

  • Qwer

    3. oktobar 2020 | 17:55

    Kakvi smo ljudi. Piše se o nesreći devojke i potrebi da joj se pomogne, a pojedinci se prepiru porukama. Nemojte ljudi to da činite. Devojka je u kolicima, ima šanse da prohoda, pa ko može neka pomogne. Ima mnogo njih kojima je pomoć potrebna, ali lepo otac reče, "nečije malo nekom je sve".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA