Teško je zbog pandemije tražiti pomoć, ali Petri opet treba: Operisana je 5 puta, sad mora u Ameriku

 
 ≫ 
  • 3

Roditelji čuli reči koje su ih porazile, a onda se javila nada; do odlaska u Dečiju bolnicu u Sijetlu neophodna joj je još jedna operacija

Porodica Vještica traži pomoć za svoju petogodišnju Petru. Oko drugog rođendana mile devojčice primetili su prve simptome - mučninu i povraćanje u jutarnjim časovima.

Nakon rezultata magnetne rezonance već tada je otkriveno da ima tumor na mozgu. Rastao je u četvrtoj moždanoj komori, koja je inače šuplja, i nije davao simptome do momenta kad se raširio van nje.

Prvi put je operisana oktobra 2017. godine, a u njenoj glavici ostalo je 20 odsto zloćudnog tkiva. Od tog momenta porodica i Petra u predstojeće tri godine prošli su kroz još četiri operacije.

Poslednja je obavljena prekjuče u Istambulu. Prethodno, lekari su njenim roditeljima kazali ono što su namanje želeli da čuju: "Nema više šta da se učini za vaše dete". A onda se desilo ono što im je povratilo snagu i volju da se dalje bore.

- A onda smo dobili rezultat testa njenog tumorskog tkiva i nakon kontakta sa lekarima Dečije bolnice u Sijetlu saznali da je idealan kandidat za terapiju CAR-T ćelijama koje se daju direktno u centralni nervi sistem. Studija se tek za par meseci otvara za mlađu decu, a ona ih nema, osim ako još jednom ne bude prošla kroz veoma rizičnu operaciju, sa ciljem produženja života, do ulaska na studiju - stoji u objavi Fesjbuk grupe Protiv Petrinog tumora.

Ono što porodici posebno teško pada jeste to što u im je pomoć najpotrebnija u zao čas za mnoge.

- Teško je opet tražiti pomoć, naročito u vreme pandemije korona virusa, ali vaša pomoć Petri opet treba! Mi kao njeni roditelji pokušavamo da uradimo sve da joj omogućimo da se bori za svoj život, svime što trenutno postoji u svetu, a protiv ove opake bolesti, od koje nažalost oboljevaju i deca! Ni mi nismo bili roditelji deteta sa rakom dan pre njene dijagnoze - objasnili su koliko im je teško.

Kada se prvi put pojavio apel za pomoć, Petra je opisana kao vesela devojčica koja voli život, voli sve. Koja redom grli i ljubi, tada majušna izgovara: „Jojim“! Da nije opale kosice, pisalo je, nikada ne biste pretpostavili šta se nalazi u njenoj glavi. Tada je volela crtani film "Patrolne šape", a stariji brat Sava već joj je bio idol.

Petra Vještica Foto: budihuman.rs

Da Petra pobedi podmuklu bolest! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 472 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human472 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-496165-46

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002586.3

IBAN: RS35160005400002586311

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA