≫ 

Neodoljiva Aleksia je rođena sa kraćim rukama i preživela najgore. Poljski lekari nude skupo rešenje

Aleksia Žigrai rođena je 2018. godine sa takozvanim TAR sindromom, zbog čega su joj ruke kraće i nedostaje im po jedna tanka kost u podlaktici

  • 0
Aleksia Žigrai Mala Aleksia Žigrai, Foto: Marko Obradović Edge

Dvogodišnja devojčica Aleksia Žigrai, ćerka domaćeg di-džeja i producenta TKNO, neodoljiva je i preslatka beba koja je srećna kao i svako drugo dete njenog uzrasta, osim što, za razliku od ostalih, ima teškoća da puzi jer je rođena sa takozvanim TAR sindromom. 

Zbog ovog veoma retkog genskog poremećaja koji ima jedno od 100.000 dece, njene ruke su kraće i nedostaje im po jedna tanka kost u podlaktici.

Doktori u Srbiji smatraju da se ne može mnogo učiniti i da Aleksia nikada neće moći da se samostalno hrani i obuče, crta i piše. Pored toga ima i česte transfuzije krvi zbog niskog nivoa trombocita. Iako kod beba postoji velika opasnost od unutrašnjeg krvarenja, sa osamnaest meseci taj rizik se smanjuje i moguće je izvršiti operaciju ruku sa uspešnim ishodom.

Aleksia Žigrai Foto: Privatna arhiva

Aleksia u aprilu ide na lečenje u Poljsku, a za to je neophodna veća količina novca. U saradnji sa kolegama promoterima, organizatorima i di-džejevima, sa ciljem da se prikupe novčana sredstva, TKNO 14. marta organizuje Ples za Aleks - veliku humanitarnu žurku u Hangaru Luke Beograd.

Na njegov poziv su se odazvala neka od najznačajnijih imena elektronske scene, pa će se te večeri za di-džej pultom smenjivati poznati španski di-džej i producent Cristian Varela, belgijska tehno ikona Tom Hades, kao i jedna od najpoznatijih klupskih dama iz Hrvatske i zvezda s međunarodnom karijerom  Insolate.

Nastupiće i Marko Nastić, legenda domaće elektronske scene, kao i jedan od naših najboljih producenata elektronske muzike, čija su se izdanja našla među prvim mestima Beatportove liste Endru Meler.

Rešenje je pronađeno u klinici Dr. Paley spine and orthopedic institute sa predstavništvom u Poljskoj gde će Aleksii biti urađena ulnarizacija, najsavremenija metoda koja će pomoći da joj se isprave ruke kao i da koristi palčeve i šake. Neophodna su joj novčana sredstva za odlazak na operaciju, kao i za smeštaj u toku intervencije.

Aleksia Žigrai Foto: Privatna arhiva

Žurku za Aleks upotpuniće i Avoid, odnosno Vladimir Aćić, di-džej i producent koji važi za nezaobilaznu ličnost na regionalnoj elektronskoj sceni, jedna od najpoznatijih ženskih izvođača sa naših prostora Lea Dobričić i drugi.

Ulaznice za humanitarnu žurku Ples za Aleks, po ceni od 700 dinara dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix, DD Tickets, kao i putem onlajn platforme Cooltix. Sav prihod od žurke namenjen je za Aleksino lečenje.

Pomoć možete uputiti slanjem SMS poruke: Upišimo 771 i pošaljimo SMS na 3030. Slanje SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human771 i pošaljimo SMS na 455.

Aleksia Žigrai Foto: Privatna arhiva

Takođe, možete da izvršite i uplatu na dinarski račun (160-6000000006092-09) i na devizni račun (00-540-0004331.4 IBAN: RS35160005400004331438 SWIFT/BIC: DBDBRSBG)

Možeze pomoći i u platnim karticama putem linka: E-doniraj i uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal.

Video: Prvi osmeh malog Despota koji boluje od epilepsije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA