Đorđe je ušao u kombi na putu do posla: Tog dana mu je zauvek promenjen život, od tada je kao biljka

Proveo je u komi 45 dana posle čega se budi, ali bez mogućnosti da verbalno komunicira ili kontroliše pokrete tela

  • 6
Djordje Nisevic Foto: Facebook/Миљана Пећић

Đorđe Nišević je u septembru prošle godine doživeo saobraćajnu nesreću kada je kombi prošao kroz raskrsnicu neprilagođenom brzinom, pri čemu su se sudarili sa drugim vozilom, a Đorđe je prošao najgore - zadobio je teške povrede mozga. Posle kome od 45 dana on se probudio, ali bez mogućnosti da verbalno komunicira ili svesno kontroliše pokrete tela.

Tužnu sudbinu ovog mladića ispričala je njegova drugarica M. P., koja je na svom Fejsbuk profilu opisala do detalje šta je Đorđe sve preživeo od trenutka kad se desila nesreća:

"Tog 6. septembra, spremajući se za odlazak na posao, Đorđe je ušao u kombi vozilo kojim su radnici bili prevoženi od mesta stanovanja do aerodroma Nikola Tesla, gde su radili. Niko od njih tada nije mogao ni da sluti da će samo u jednom deliću sekunde u potpunosti biti izmenjeni njihovi životi.

Vozač vozila, u kome su se nalazili, na jednoj raskrsnici gde je trebalo da smanji brzinu kretanja, to nije učinio. Prolazeći kroz istu na njih je naletelo drugo vozilo, usled čega je došlo do sudara.

U ovoj nezgodi najteže od svih je prošao Đorđe. I od tada počinje njegova borba.

Proveo je u komi 45 dana posle čega se budi, ali bez mogućnosti da verbalno komunicira ili kontroliše pokrete tela. U tom stanju koje lekari nazivaju vigilna koma, Đorđe se nalazi i danas.

Nakon nekoliko meseci boravka u raznim bolnicama i naposletku u rehabilitacionom centru u Slankamenu, Đorđe se nalazi kod kuće gde glavnu brigu o njemu vode otac i majka.

S obzirom na to da nega i lečenje zahtevaju mnogo novčanih sredstava, Đorđu i njegovim roditeljima bi zaista značilo kada bismo im pomogli. Njemu su neophodni lekovi, rad sa stručnim licima, kao i razna prateća oprema za što brži oporavak.

Molim sve vas koji ste u mogućnosti da nam se pridružite u ovoj humanitarnoj akciji kako bismo svojim doprinosom (ma koliko on mali bio) pružili pomoć i podršku Đorđu na njegovom putu ka ozdravljenju!"

Uplate je moguće izvršiti na tekući račun banke Poštanske štedionice:

200-119410363-21, na ime Milan Nišević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA