Dačić se u Budvi sastao sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Budvi, na marginama sastanka ministara unutrašnjih poslova u okviru Ministarskog foruma Evropska unija - Zapadni Balkan u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson, s kojom je razgovarao o daljem jačanju saradnje u oblasti borbe protiv iregularnih migracija i prekograničnog kriminala.

Ministar Dačić istakao je značaj saradnje sa Evropskom unijom i zahvalio se na donacijama i kontinuiranoj podršci koja je ojačala kapacitete srpske policije u kontroli migracija i borbi protiv kriminala.

Dačić je rekao da zajednički rad i saradnja srpske policije i pripadnika Fronteksa daju odlične rezultate u zaštiti granica, borbi protiv krijumčarenja i

iregularnih migracija, ali i svih ostalih vidova kriminala.

Komesarka Johanson je naglasila da je Srbija ključni partner Evropske unije u upravljanju migracionim tokovima na balkanskoj ruti, što je od posebnog značaja za stabilnost celog regiona.

Ona je pohvalila dosadašnju saradnju i izrazila spremnost Evropske unije da nastavi podršku Srbiji u jačanju kapaciteta za efikasno upravljanje migracijama i u borbi protiv kriminala.

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti za unapređenje saradnje u oblastima vizne politike, readmisije i povratka migranata u zemlje porekla, uz naglasak na potrebu kontinuiranih reformi u oblasti vladavine prava koje će Srbiju dodatno približiti evropskim integracijama.

(Telegraf.rs)

Video: Nastavlja se suđenje Urošu Blažiću: Porodice ubijenih u Duboni i Malom Orašju stigle u sud

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA