Blažić je slobodnom voljom i željom izvršio masakr: Advokati u jedan glas posle suđenja Urošu Blažiću

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Na današnjem suđenju Urošu Blažiću za masovno ubistvo ubselima Dubona i Malo Orašje i njegovom ocu Radiši Blažiću, kog tužilaštvo tereti za nedozvoljeno držanje oružja, govorila je veštka psihijatrijske struke Marija Panić, koja je pred sudom istakla da je Blažić bio potpuno svestan kada je počinio masakr, da je imao dovoljno vremena da se predomisli, kao i da iskazuje crte sociopatije.

Advokat Siniša Mašović rekao je da je današnje suđenje bilo važno zato što su saslušavani veštaci.

- Veštak je ostala je pri stavu komsije da je bio uračunljiv, da to što je radio, radio svesno. Neki pokušaj odbrane je da su navodno suplementi, za šta nema dokaza, uticali na njegovo psihičko stanje. Veštak je rekao da je on apsolutno bio svestan šta radi i da nije bio afektuvnom stanju, da nije delovao na mah. Bilo je dosta govora o oružju koje je pronađeno, pogledani su svi snimci - rekao je Mašović.

On je istakao da se pred sudom izjasnio o tome dnaje puška koju je Blažić koristio za vreme masovnog ubistva 2009. godine predata Jugoimportu.

- Tražio sam da sud pribavi izveštaj šta je posle sa njom bilo i kako se ona našla u Srbiji, ako je trebalo da bude izvezena u inostranstvo. Odnosi se na predmetnu pušku koji je koristio Blažić. Predložio sam sudu da su identifikovali oštećeni da su zaista se vozila kretala petog ujutru kroz Malo Orašje i da su to vozila koja vojska navodi u izveštaju. Ne mogu da govorim o detaljima izveštaja. Lično nemam sumnje da se radili o sticaju okolnosti da su se vozila kretala svojim putem - dodao je.

Advokat Nebojša Perović rekao je medijima da je "veštak danas jasno dala odgovor na prosto pitanje da li je Uroš Blažić slobodnom voljom i željom počinio masakr".

- Ona je rekla da jeste. U porukama je najavio maskar, hteo sam da ga ispitam. On se obratio na jedan loš način, žao mi je zbog toga. Rekao mi je: "Tebi neću da odgovorim" - dodao je punomoćnik oštećenih.

Advokat Stefan Stefanović rekao je da su danas iskaze pred sudom dali veštaci psihijatrijske i psohološke struke, kao i sudske medicine, ali i da su gledani snimci i fotografije oružja.

- Videli smo snimak na kom je Radiša Blažić sa revolverom. To je dokaz za njega. Ostali su pojedini veštaci i svedoci. Neuropsihijatar je u svom nalazu je izjavila da je Uroš uračnljiv da je svestan, da je bilo odsustvo afekta. Ceo masakr počinio je hladne glave, nije bio pod psihoaktivnim supstancama. To je najšokantnije - rekao je Stefanović.

Izjavu za medije posle suđenja danas je dao i otac Dalibora Todorovića Miroslav Todorović. On je rekao da "sudija Blažiću dozvoljava da kaže šta hoće".

- Meni sudija nije dozvolila da dopunim iskaz. Nije hteo da odgovara na pitanja advokata Perovića jer je znao da će da ga uhvati u laži. Hteo sam da kažem njegovom advokatu da je prekršio zakon, što nije smeo. Napisali smo prijavu advokatskoj komori da se pozove na odgovornost - rekao je Todorović.

(Telegraf rs)

Video: Pijani vozači

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇲🇩🇧🇦🇦🇱🔊

    28. oktobar 2024 | 16:52

    Ako nije bilo prinude da uradi zločin dobro,slobodna volja i želja znači.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA