Potresne reči oca ubijene devojčice u "Ribnikaru" o proširenju optužnice: Roditelji su direktno umešani...

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Bilo je jasno da je dete potpuno zapostavljeno u vaspitanju, stoga se i očekivalo da će optužnica biti proširena. Postoje apsolutno svi elementi za to krivično delo, posebno kada se uzmu u obzir sve aktivnosti kojima se ubica bavio noću dok je planirao zločin", rekao je Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline Aćimović nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo Višem sudu proširenje optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Kako je istakao Aćimović, nakon svedočenja ubice, bilo je jasno da je dečak zapostavljen i zapušten, što je i potvrdilo sve sumnje da su roditelji direktno umešani u dovođenje njega u stanje u kojem se nalazi.

- Osnovi sumnje su postojali, ali se čekalo na prikupljanje dodatnih dokaza, a upravo njegovo svedočenje, potvrdilo je sve naše sumnje. Dakle, otac ga je obučavao da puca. Nije učio da puca samo u streljani, već mnogo pre, a u streljanu je dolazio već očigledno dobro obučen. A kada se sve uzme u obzir, uz igrice, njegovu nestabilnost i oružja koje mu je bilo lako dostupno, onda i dolazi do ovako velike tragedije - rekao je Anđelko i dodao da smatra da je tužilaštvo donelo pravu odluku.

Podsetimo, glavni javno tužilac VJT u Beogradu, Nenad Stefanović, rekao je da je do proširenja optužnice došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, a protiv Miljane Kecmanović zbog krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama Kurira, predloženo je da Miljana i Vladimir Kecmanović budu osuđeni na maksimalne zaprećene kazne za ovo krivično delo, odnosno, za oca dečaka to bi značilo do 15 godina robije, dok majci preti kazna zatvora do osam godina.

(Telegraf.rs, Kurir)

Video: Suđenje roditeljima dečaka koji u O.Š. “Vladislav Ribnikar” ubio deset osoba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA