"Očekujemo kraj suđenja u decembru": Advokat porodica ubijenih u "Ribnikaru" o suđenju zatvorenom za javnost

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Današnje parnično suđenje po tužbi 27 članova porodica devetoro ubijenih u "Ribnikaru" zatvoreno je za javnost nakon izjašnjavanja predstavnice komisije veštaka o tome šta su koristili tokom veštačenja. Javnost je isključena na zahtev pumonoćnika oštećenih porodica Ognjena Božovića, zbog zaštite podataka o ličnosti, s obzirom na to da su u pitanju psihološka i psihijatrijska veštačenja dečaka koji je pucao u školi, ali i samih oštećenih. U izjavi nakon završetka ročišta Božović je istakao da u decembru očekuju kraj tog sudskog procesa.

- Tokom leta je završena faza veštačenja u parničnom postupku. Dobili smo nalaze i mišljenja za prvotuženog i za tužioce i pred ročište su stigle određene primedbe tužene strane na to, tako da smo danas saslušavali veštake koji su odgovarali na pitanja tuženih, pojašnjavajući određene psihološke i psihijatrijske kategorije i odgovarajući na neka druga pitanja i otklanjajući neke eventualne nejasnoće. Danas je praktično završeno saslušanje veštaka i samim tim faza veštačenja. Sledeće ročište zakazano je za 11. decembar, ostaje da se vidi još neki deo medicinske dokumentacije i da li ima potrebe za dopunskim nalazima ili izjašnjenja. Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, mi čak očekujemo da eventualno u decembru i završimo suđenje. Nadamo se da se bližimo kraju ovog postupka - rekao je Božović za Tanjug.

Podsetimo, predstavnica komisije veštaka Aneta Lakić je, pre nego što je suđenje zatvoreno za javnost, istakla da su tokom veštačenja koristili psihijatrijski nalaz veštaka proizašao iz pregleda dečaka 3. maja, neposredno nakon masovnog ubistva, kao i da se taj psihijatrijski izveštaj smatra "jednim od nainformativnijih i najizvornijih" kada su u pitanju podaci o maloletnom K. K.

Ona je dodala i da su veštaci gledali snimke sa kamera škole, ali i da je veliki deo nalaza i mišljenja veštaka proistekao iz neposrednog razgovora sa dečakom i rezultata psiholoških testova koje je radio, a da su sa njim razgovarali četiri dana.

Takođe iako je punomoćnica Kecmanovića Marina Ivelja, kako u ovom, tako i u parničnom postupku po tužbi porodice ubijene Adriane Dukić, tražila da veštaci pre odgovaranja na pitanja pročitaju iskaz dečaka koji je 8. i 17. oktobra dao u krivičnom postupku kada je svedočio protiv roditelja, Lakić je rekla da je, to "potpuno druga tema" jer se dečak tu izjašnjavao kao svedok, dok je sudija istakla da taj predlog punomoćnice uopšte neće biti predmet razmatranja.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Dačić obišao renovirani objekat policijske stanice Krupanj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA