Muljanjem sa otpadom zgrnuli više od 1,5 miliona dinara: Oglasilo se tužilaštvo nakon saslušanja osumnjičenih

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su zaposleni u privrednom društvu “Gradnja kop” zbog sumnje da su kršenjem propisa o odlaganju komunalnog otpada pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 1.5 miliona dinara.

Osumnjičeni Aleksandar V, Marko N. i Radiša S. su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskorostili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj trojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Radiši S. i zbog opasnosti od bekstva.

Aleksandar V, Marko N. i Radiša S. terete se da su u periodu od 22. januara 2024. godine do 21. oktobra izvršili krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni se sumnjiče da su kršenjem propisa o odlaganju komunalnog otpada, zemlje i šuta sa gradilišta na kojima su bili angažovani, odlagali otpad na deponijama koje ne poseduju odobrenje Ministarstva za zaštitu životne sredine, već su u više navrata odlagali otpad na za to nepredviđena mesta, odnosno na divlje deponije.

Zatim su to naplatili kao da su odlaganje izvršili na legalnim deponijama, na koji način su, kako se sumnja, pribavili korist u iznosu višem od 1.500.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luci

    24. oktobar 2024 | 13:32

    Muljanje je aktuelno na jesen kada ima grožđa i dobije se slatki sok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA