"Jačanje policijske saradnje obostrani interes": Dačić sa delegacijom Biroa javne bezbednosti Šenžena

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom izvršnog direktora Biroa javne bezbednosti Šendžena Guanom Erđieom sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti prevencije i borbe protiv visokotehnološkog kriminala.

Ministar Dačić se osvrnuo na svoju višednevnu posetu Narodnoj Republici Kini, u septembru ove godine, tokom koje je razgovarao sa zamenikom gradonačelnika i generalnim direktorom Biroa javne bezbednosti Šendžena Džao Jongom i istakao da je nedavnim otvaranjem avio-linije na relaciji Beograd-Guangdžou, od obostranog interesa intenziviranje policijske saradnje sa Šendženom i susednog grada Guangdžou u kojem su ove godine pripadnici MUP-a Srbije učestvovali u zajedničkim patrolama sa kineskim kolegama.

Srbiju i Kinu, kako je na sastanku naglašeno, osim čvrstog tradicionalnog prijateljstva povezuje i strateško partnerstvo koje je dodatno ojačano Zajedničkom izjavom Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri koju su, u maju ove godine, potpisali predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping.

U tom kontekstu, Dačić i Erđie istakli su potrebu da u narednom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvo javne bezbednosti NR Kine nastave da preduzimaju sve potrebne aktivnosti u implementaciji Zajedničke izjave, što će umnogome doprineti i jačanju policijske saradnje dve zemlje.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić sa delagacijom Šendžena: Jačanje policijske saradnje od obostranog interesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    21. oktobar 2024 | 17:00

    Dačić niži i od Kineza.

  • Da da tako se to slika

    21. oktobar 2024 | 17:36

    Najbitnije je da se slikaju,a i zemlje su nam blizu pa ako neko treba da se isporuci eto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA