"Da li će on posle kazne da nastavii gde je stao?": Advokat o ponašanju Blažića tokom incidenta u sudnici

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Suđenje Urošu Blažiću za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje nastavljeno je danas u zgradoi Specijalnog suda u Beogradu saslušanjem svedoka. Tokom suđenja je došlo do incidenta kada se Blažiću obratio oštećeni Jovna Mitrović, brat Petra Mitrovića.

- Radiša, pričao si o nekim činovima, medaljama, nagradama, da si pošten čovek. Pogrešio si u najvažnijem životnom zadatku, da vaspitaš decu. Ovog majmuna si ti vaspitao u monstruma. A ti, majmune, to ti je ćale sve omogućio, je l' tako? Smrade jedan. Ja sam Jovan Mitrović, zapamti me, ubio si mi dva brata! - rekao je.

On je krenuo ka Blažiću koji se nalazi u boksu za optužene iza stakla, ali su ga u tome sprečili sudski stražari, koji su ga izveli iz sudnice.

Danas su u sudu svedočili i deda i ujna okrivljenog Uroša Blažića. U njihovoj kući blažić se krio posle zločina.

Advokat Siniša mašović rekao je posle suđenja da je, na osnovu svedočenja i veštačenja utvrđeno da je jedan od ubijenih bio "overen iz neposredne blizine". Svedočili su i oštećeni koji su pristigli među prvima na lice mesta na izletištu Ravni gaj u Malom Orašju.

- Nema reči za taj zločin. Deda ubijenih je rekao da je scena ličila na Kosovku devojku, niko ne može biti ravnodušan. Vojska je dostavila odgovor za automatsku pušku i kamione. Dopis smo dobili na kraju suđenja, zahteva analizu i čitanje. Nameću se nelogičnosti. Više o tome možemo da govorimo na narednom suđenju - rekao je za medije advokat Mašović.

Advokat Nebojša Perović rekao je da je "Blažić odreagovao na neprimeren način kada mu se obratio oštećeni Jovan Mitrović".

- Imali smo reakciju okrivljenog u smislu "važi, važi", imamo nonšalantan psihički odnos okrivljenog. Da li će on posle kazne nastaviti gde je stao? Sudija je najavila naredne svedoke, lica koja su iznosila stvari sa imanja. Tražio sam i da budu saslušani pripadnici Vojske Srbije koji su vozili kamione kroz Dubonu - rekao je Perović.

(Telegraf.rs)

Video: Porodice žrtava stigle na suđenje Blažiću: Otac devojčice ubijene u Ribnikaru došao da pruži podršku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MAX

    21. oktobar 2024 | 13:54

    Monstrum i njegovi ne bi trebalo da vide više svetlost dana , ovako posle svega nastaviće da žive kako tako uz redovne obroke , krevet , tuš , tv imaće društvo ostalih robijaša

  • Kazna

    21. oktobar 2024 | 14:04

    Za svako ubijeno dete po 20 god robije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA